• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het ‘Shoot Me Film Festival’ in Den Haag staat aankomende zondag geheel in het teken van de Antillen. Als hoogtepunt gaat de documentaire over de kruidendeskundige Dinah Veeris in première. Veeris zal zelf ook aanwezig zijn.

Producent Judice Ledeboer en regisseur Filine Ledeboer legden het levensverhaal van Veeris vast in de documentaire ‘Back to the roots’. In de documentaire vertelt Veeris over de zoektocht naar haar identiteit en haar strijd met het leven en hoe ze uiteindelijk haar weg vond.

Den Paradera
Op Banda Riba heeft Dinah Veeris haar eigen kruidentuin. De tuin wordt bezocht door bezoekers vanuit de hele wereld. Veeris heeft ook twee boeken geschreven. In haar eerste boek ‘van Amandel tot ZjoZjolí’  beschrijft Veeris de ervaring van mensen van het eiland met bepaalde planten. In haar tweede boek ‘Afrikantje en 99 andere kruiden’ beschrijft ze haar eigen ervaring met de planten. Overal ter wereld verschenen artikelen in tijdschriften en kranten over de bijzondere vrouw.

Antillen
Tijdens het ‘Shoot Me Film Festival’ worden nog meer korte films getoond van Antilliaanse filmmakers. Ook komen er experts aan het woord over de ontmanteling van de Nederlandse Antillen. ‘Back to the Roots’ zal eind november ook op Curaçao in première gaan en op televisie worden uitgezonden.

1 reactie op “Back to the roots”

  1. […] De film is geproduceerd en gefilmd door de zussen Judice en Filine Ledeboer. Wat opvalt aan Back to the Roots is de terughoudendheid van de makers, naar mijn idee een gemiste […]