• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bij een bibliotheek denk je al snel aan kasten vol boeken, maar onze Openbare Bibliotheek (OB) wil meer bieden dan dat. Gisteren was de kick-off van de filmhuisavonden die daar vanaf heden georganiseerd worden. Verveel je je en wil je je verdiepen in een bepaald onderwerp; de bieb wordt je nieuwe avondje uit.

De bibliotheek zal maandelijks een documentaire of een bijzondere speelfilm vertonen. Gisteren kwam de documentaire ‘The Cove’ voorbij om de filmhuisavond te lanceren. Vanavond kun je in de bieb terecht voor ‘Born into Brothels’ en ‘Good Hair’ is morgen te bewonderen. Met dit mini-documentairefestival hoopt de OB genoeg belangstelling te creëren.

Passend bij het thema
Het is de bedoeling dat er elke keer wordt gezocht naar een film die past bij het maandelijkse thema van de bibliotheek. Dit kan van alles zijn, maar er zijn wel een paar eisen waar de films en documentaires aan moeten voldoen. Ze moeten meer diepgang aan het thema geven of deze juist minder controversieel benaderen.

Agenda
Oktober staat in het teken van ouderen, de documentaire die dit onderwerp aanvult is ‘Young @ Heart’. Deze draait 14 oktober om 19.00 uur. De volgende maand is het thema ‘kindermishandeling’ en is er gekozen voor de film ‘Precious’, deze wordt 11 november gedraaid. Op 9 december kun je ‘Avoir et etre’ bekijken, deze sluit dan aan bij het thema onderwijs.

Handige info
De filmhuisavond vindt elke tweede donderdag van de maand plaats in het auditorium van de bibliotheek. De films starten om 19.00 uur, na die tijd kun je niet meer binnenkomen. Wees dus op tijd! Kaartjes voor leden kosten 2,50 en niet-leden leggen 5 gulden neer. Met het geld wat de bieb hiermee ophaalt, hopen ze hun filmcollectie uit te breiden en te moderniseren.

www.versgeperst.com