• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Altijd al willen weten wat zich buiten jouw tropische eiland afspeelt? Tijdens het documentaire filmfestival KidDocs kun je hier achter komen en daarmee je eigen horizon verbreden. Het festival wordt dit jaar alweer voor de zevende keer georganiseerd, maar er zijn een aantal veranderingen…

‘De jeugd is de toekomst en die moeten we sterk maken met kennis, want kennis is macht.’ Dat is een van de redenen waarom Marion Hilhorst in 2003 het initiatief nam om een internationaal documentaire filmfestival voor jongeren te organiseren.

Een nieuw gezicht
KidDocs vindt voor de eerste keer plaats in Pais Korsou. Daarom vond Hilhorst het tijd voor een nieuwe spreker. Een nieuw gezicht die de kinderen kan verwelkomen in hun eigen taal, het Papiaments. Deze eer is voor Alex Rosaria, politiek leider van PAIS. Hilhorst vertelt dat Rosaria in het buitenland heeft gewoond, maar zijn liefde voor zijn eiland altijd heeft behouden. Bovendien is hij liefhebber van documentaires.

Movies that matter
Dit jaar wordt er voor het eerst samengewerkt met ‘Movies that Matter’, een initiatief van Amnesty International. Het thema is familie met de nadruk op de rechten van het kind. Projectleider Dennis Lahey geeft verschillende gastcolleges, waarin hij bijvoorbeeld praat over de nabeschouwing van films en documentaires. Ook geeft hij hierover workshops aan leraren.

Luna Blou
Vanaf 11 oktober kunnen duizenden jongeren drie weken lang terecht bij onder andere het Luna Blou theater om zich te verdiepen in het leven van leeftijdsgenoten uit andere landen. Zo zijn er documentaires over kinderen in Iran, Peru, Zuid-Afrika.

www.versgeperst.com