• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het doek mag dan gevallen zijn voor het management van Club Moon. De nieuwe eigenaar staat alweer klaar om de boel over te nemen. En hoe! Versgeperst.com sprak met Mark Verzijlbergen, eigenaar van onder meer café De Tropen, die de club onder zijn hoede neemt.

Iedereen heeft wel eens bepaalde verwachtingen die uiteindelijk anders blijken uit te komen. Dit was waarschijnlijk ook het geval bij de vorige eigenaar van Club Moon. Te hoog gegrepen op een eiland waar je te weinig potentieel publiek hebt.

What went wrong
“De club had veel aandeelhouders. Wil het niet vlotten met de inkomsten dan loop je op den duur vast”, legt Verzijlbergen uit. “Voordat het te desastreus werd, is de stekker er uitgetrokken. In die zin dat het management de sleutel heeft moeten inleveren en de complete inventaris heeft overgedragen aan de huisbaas. Zij hebben toen bij mij aangeklopt. Ik ken hem redelijk goed en ik werk al jaren in de Curaçaose horeca.”

En nu?
“Vooralsnog probeer ik duidelijkheid van zaken te krijgen. Van de ene op de andere dag kreeg ik de sleutel in m’n hand gedrukt en nu moet ik het schip weer op het droge zien te krijgen. Ondanks dat ik niets te maken heb met de vorige financiële situatie, wil ik in ieder geval zo snel mogelijk van het imago af dat het duur is.”

Wat verandert er?
Ook is het allemaal nog niet zo duidelijk, Verzijlbergen heeft al een aantal ideeën over wat er moet veranderen. “Ik wil bijvoorbeeld gratis internet aanbieden. Tot voor kort moesten mensen daar 7,50 gulden voor betalen, maar dan zit de kans er dik in dat ze niet nog eens terugkomen. Is het gratis, dan neemt men nog een kop koffie of wat. Verder wordt de entreeprijs voor het zwembad verlaagd en wordt het restaurantconcept aangepast. Dit laatste moet transparanter zodat mensen weten waar ze aan toe zijn en niet het gevoel krijgen dat ze worden genaaid.”

Look & feel
Aan het uiterlijk van de club zal er niet veel veranderen. “Het is toch een stukje architectuur waar je dan aan gaat zitten. Het enige wat ik misschien ga doen is er wat meer kleur in gooien, nu is het allemaal wel heel erg steriel.” Versgeperst.com is benieuwd naar het uiteindelijk resultaat. Wordt vervolgd…

1 reactie op “A rising Moon?”

  1. Mijn eerste bezoek (vakantie) aan Moon was in november 2009. Hartstikke druk, het zag er prachtig uit. Ik heb er een heerlijke middag gezeten, af en toe een cocktailtje en wat te eten.

    De tweede keer was in juni 2010. Er was verder niemand, de mooi witte kubussen hadden een bruine aanslag aan de bovenkant en het was duidelijk: in een half jaar van populair tot vergane glorie. Zonde, het is een prachtige locatie, de opzet is echt leuk, ik snap niet wat er is gebeurd. Dat witte strakke is juist mooi, maar je moet het goed onderhouden.