• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CruiseshipCURAÇAO – Het is de komende dagen druk met toeristen van cruiseschepen op het eiland. Naar schatting zijn er ongeveer 15.000 cruisetoeristen deze week. Maar wat doen zij nou eigenlijk in één dag op Curaçao? Versgeperst.com vraagt het aan de cruisetoerist.

“We gaan wandelen over het eiland en kijken naar de cultuur en architectuur. Ook hopen we wat van de geschiedenis te zien van Curaçao,” vertelt een 84-jarige man. “Ik kies voor een cruisevakantie, omdat ik oud ben. Mijn geld kan ik niet met mijn dood meenemen.” Zijn vrouw (78) voegt daaraan toe: “Het is relaxt. Je hoeft niks te doen, je kan op de boot blijven en als ze stoppen kun je er af om de stad te zien. Daar genieten we erg van.”

Snorkelen
“Ik ben nu op vakantie met mijn familie,” vertelt Robert (51) uit Canada. “Vandaag gaan we naar het strand bij Sea Aquarium. Ik heb twee kinderen en die vinden dat waarschijnlijk erg leuk. Ik verwacht hier mooie stranden te zien en een hoop vissen tijdens het snorkelen. Mijn zoon heeft daar veel zin in. Ook willen we het historische gedeelte van de stad zien. Ik denk niet dat één dag genoeg is om het eiland te zien, maar we willen ook nog andere landen zien.”

Hoogtepunten
“We nemen vandaag een tour waarbij we de hoogtepunten van Curaçao gaan zien,” zegt de 67-jarige Elenore  uit Florida. “Ik heb nu eigenlijk nog geen idee wat die zijn. We hopen veel te leren van de geschiedenis van het eiland en de attracties hier. Het lijkt me een mooi eiland. Het zag er druk uit vanaf de boot, te zien aan de olieraffinaderij. Eén dag is lang genoeg om te kijken of we nog terug zouden willen. Als we het mooi vinden, komen we terug. Het ziet er tot nu toe mooi uit, erg schoon en modern.”

www.versgeperst.com