• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Restaurantweek CuraçaoCURAÇAO – De eerste editie van de Restaurantweek Curaçao is ten einde. Was het een succes of niet? Wij vroegen het aan diverse deelnemende restaurants en uiteraard ook aan de organisator van dit evenement. “Er komt zeker een vervolg in 2010.”

Initiatiefneemster Brenda Altorf is erg enthousiast, “Het is heel goed gegaan, niet alleen voor ons maar zeker ook bij de meeste restaurants. De exacte cijfers zijn we nog aan het berekenen, maar naar schatting hebben meer dan 3000 mensen genoten van een diner. De eerste reacties van de deelnemende restaurants zijn veelal ontzettend positief. We kunnen dan nu ook al met zekerheid zeggen dat er een vervolg komt in 2010.”

Luxe
Restaurants in het luxe segment, hebben het ontzettend druk gehad. “We moesten zelfs mensen afwijzen, zoveel reserveringen werden er gemaakt,”aldus een medewerkster van Bistro le Clochard. “Voor ons was het een groot succes, bij een vervolg doen we ook zeker weer mee. Hoewel de gasten nu voor een laag bedrag konden genieten, verwachten wij de gasten ook terug nu weer de normale prijzen gelden.” Ook restaurant Sjalotte reageert zeer positief. “Het was erg druk, elke avond was vooraf helemaal volgeboekt. De gasten vonden de gerechten heerlijk, wij doen in 2010 zeker weer mee.”

Succes
“Bij ons ging het goed, we hadden zeker meer reserveringen dan normaal”, vertelt een medewerkster van restaurant De Gouverneur. “Wij boden onze gewone kaart aan en een speciale menukaart. Veel mensen kozen voor het Restaurantweekmenu.” Helaas was het niet overal een succes. Bij Intermezzo, was het iedere avond druk, maar extra reserveringen werden er niet gemaakt. “Weinig gasten wisten van de Restaurantweek af, hoewel wij zelf ook flyers hadden verspreid en extra geadverteerd. Waarschijnlijk gingen de mensen voor de duurdere restaurants, bij ons kun je normaal ook voor een bedrag van ongeveer vijftig gulden eten. Het heeft voor ons geen meerwaarde gehad, helaas.”

www.versgeperst.com