• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – ‘Corruptie, racisme en armoede.’ Niet iedereen denkt even rooskleurig over ons zonnige eiland. Zeker nu de datum 10-10-10 dichterbij komt, vliegen de meningen ons om de oren. Wouter Kurpershoek reisde af naar Curaçao en maakte een documentaire.

Met de woorden ‘corruptie, racisme en armoede’ wordt de documentaire van Kurpershoek over Curaçao vertoond door de Nederlandse omroep KRO. Kurpershoek kwam naar ons eiland om een documentaire te maken, omdat hij zich ernstig afvraagt of wij de onafhankelijkheid wel aankunnen. Hij ziet Curaçao als een plek die ‘verscheurd wordt door een enorme kloof tussen arm en rijk, oplopende spanningen tussen blank en donker en de haat tegen de Nederlandse kolonisator.’

Brandpunt
Ook ziet Kurpershoek de Venezolaanse president Chávez als een grote bedreiging. “Chávez ligt op de loer om het eiland bij zijn socialistische heilstaat te voegen.” Ben je nieuwsgierig naar de bevindingen van Kurpershoek? De documentaire wordt zondag 3 oktober om 22.15 uur (Nederlandse tijd) uitgezonden tijdens het programma Brandpunt op Nederland 2.

3 reacties op “‘Eiland verscheurd door kloof’”

 1. Ik ben na ruim 50 jaar Nederland teruggekeerd naar curacao.
  Wat mij is opgevallen dat op Curacao jammer genoeg veel meer rijk en armoede zichtbaar is. Dat vind ik wel erg. Wat de gezondheidszorg betreft is het op curacao erg slecht. Over curruptie gesproken dat gebeurd overal in de wereld maar op zo’n klein eiland als curacao valt het natuurlijk erg op. De mensen zijn niet zo gemoedelijk meer als ik me kan herinneren. Het eiland is zeker achteruit gegaan soms denk ik weleens het lijkt bijna een derde wereld eiland geworden. Dat vind ik heel erg.

 2. In ieder land is er corruptie. In Nederland maar zeker ook hier. Hier zijn een paar families die hun zakken zitten te vullen met het geld dat naar de Curaçaose bevolking had moeten gaan. Geld oa. bestemd voor scholen, gezondheidszorg en wegen. Weet jij waar al dat geld blijft???
  En dan heb ik het nog niet over de monopolist UTS, Aqualectra en het havenbedrijf……. Iedere inwoner van dit eiland wordt door deze bedrijven een flinke poot uitgedraaid. Boeven zijn het!

 3. Nou zeg!
  Als je met een dergelijke vooringenomenheid een docu gaat maken zoek je waarschijnlijk vooral bevestiging van wat je toch al denkt.
  Geen wonder dat er dan een dergelijke titel uitrolt.

  Even het bericht spiegelen:
  Shimaruku kwam naar ons land Nederland om een documentaire te maken, omdat hij zich ernstig afvraagt of wij de beproevingen van de komende jaren wel aankunnen.
  Shimaruku ziet Nederland als een plek die ‘verscheurd wordt door een enorme kloof tussen arm en rijk, oplopende spanningen tussen blank en allochtoon en de haat tegen de islamitische leiders.’
  Ook ziet Shimaruku de Amerikaanse president Obama als een grote bedreiging. “Obama ligt op de loer om het land bij zijn kapitalistische heilstaat te voegen.”

  Als ik met dat idee een docu ga maken, wordt het vast een beetje eenzijdig…