• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curacaose student wint fotowedstrijdCURAÇAO – Het zal je maar gebeuren. Je gaat naar Nederland om te studeren, krijgt een wegwerpcamera in je hand gedrukt en wint vervolgens een fotowedstrijd. Antilliaanse bursalen in Rotterdam overkwam dit. De winnaars werden gisteren bekend gemaakt.

Dit jaar zijn er ongeveer 100 Antilliaanse studenten begonnen aan de Hogeschool Rotterdam, Erasmus Universiteit of Hogeschool InHolland Rotterdam. Ter verwelkoming kregen ze allemaal een cameraatje om daarmee hun visie op de havenstad vast te leggen. Alles wat de studenten interesseerde, ontroerde en verbaasde in hun woon- en studieomgeving legden ze vast.

Hand over that trophee
Dat de bursalen enthousiast waren, bleek wel aan de 1700 foto’s die werden ingezonden. Van alle foto’s heeft de jury, bestaande uit oud-leerlingen, vijftig beelden geselecteerd. Deze worden tentoongesteld in de Burgerzaal van het stadhuis. De makers van de drie mooiste foto’s werden beloond met een prijs. De eerste prijs was voor ‘Living out of a bag’ van Vanessa Chong, de tweede voor ‘Even chillen’ van Reynard Francisca en de derde prijs ging naar Andrea Palacios voor haar foto ‘Dead but breathing’. De prijzen werden door niemand minder dan burgemeester Ahmed Aboutaleb uitgereikt tijdens de opening van de tentoonstelling. Ook gevolmachtigd minister van de Nederlandse Antillen Marcel van der Plank was van de partij.

Gebundeld en al
Het Platform studerende Antillianen en Arubanen in Rotterdam (PAAR) organiseerde het hele gebeuren. Bovendien hebben zij er voor gezorgd dat de Top 50 is gebundeld in een boekje, wat de titel ‘Crossing over’ kreeg. Elk werk is voorzien van een quote van de maker van de foto. Het was de eerste keer dat de fotowedstrijd werd gehouden.

2 reacties op “Curaçaose studenten winnen fotowedstrijd”

  1. Nogmaals Masha Pabien na Vannesa, Reynard i Andrea en alle deelnemers van de Foto Actie 2010. Het was een zeer geslaagde avond !!

  2. Altijd goed om te horen, dat ze de studenten tot dit soort acties motiveren. Blijkbaar vonden ze het ook leuk om te doen.
    Graag wou ik weten of het mogelijk is om een kopie van “Crossing Over” te krijgen?