• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – 60 procent van de wereldbevolking heeft ooit een bloedtrasfusie nodig. 2 procent is echter bloeddonor. Dit klopt natuurlijk niet. Curaçao Lions Club organiseert op 6, 7 en 8 oktober een Blood Donor Drive om ons een duwtje in de rug te geven en bloeddonor te worden.

“Bloedtransfusie kan nodig zijn bij van alles”, vertelt organisator van de Blood Donor Drive, Dino Castro. “Auto-ongelukken, geboortes en operaties. Er kan altijd iets misgaan waardoor een patiënt ineens veel bloed nodig heeft. Er zijn meer dan 200 bloedgroepen dus hoe meer mensen doneren, hoe groter de kans is dat er ook bloed is voor iemand met die ene zeldzame bloedgroep. Met één zak bloed, kun je misschien wel drie levens redden.”

We gaan voor 300
De Blood Donor Drive wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Voorzitter van de Lions Club, Michael Hernandez, begon in 2008 samen met de toenmalige voorzitter met de actie. “De eerste keer kwamen er rond de 200 donoren tijdens de actiedagen, vorig jaar waren dit er al 266, dus dit jaar gaan we voor 300 donoren.”

Hoe gaat het in z’n werk?
Iedereen tussen de 18 en 70 jaar kan bloeddonor worden. Op 6, 7 en 8 okotber kun je tussen 07.30 uur en 16.00 uur bloed doneren bij Stichting Rode Kruis Bloedbank (Huize Batavia – Pater Eeuwensweg 36). Je registreert je bij iemand van de Lions Club, krijgt vervolgens een korte vragenlijst en hierna wordt je bloed geprikt en gekeurd. Een aantal maanden later krijg je weer een oproep.

65 jaar
De Blood Donor Drive is niet de enige actie van Curaçao Lions Club. “Dit jaar bestaan we 65 jaar”, vertelt Hernandez. “We zijn eigenlijk een service club die zakenmensen bijeen laat komen voor goede doelen. We richten ons op alles wat nodig is. Zo organiseren wij bijvoorbeeld voedselinzamelingen, seniorendagen, workshops dyslectie voor leerkrachten en verzorgen wij elke dag ontbijt voor 1600 kinderen op scholen.”

1 reactie op “Eén zak bloed voor drie levens”

  1. is het niet verstandiger om een vooraad op te slaan vanuit nederland aangezien je niet mag doneren als je in een gebied bent geweest waar dengue heerst?