• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het project Ruman Mayo, dat begon als een expiriment, biedt risicojongeren hulp en steun met het opbouwen van een betere toekomst voor zichzelf. Ruman Mayo ging begin dit jaar van start en heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Versgeperst.com ging langs voor een update.

De eerste ronde van het project was geslaagd. “Het was eigenlijk de bedoeling dat wij hen zelf onder een boom vandaan zouden halen”, vertelt waarnemend directeur John Wanrooij trots. “Maar er zijn verrassend veel jongeren zelf naar ons toegekomen. Vooral veel jonge moeders en ‘school drop-outs’.” Van de tachtig jongeren die begin januari dit jaar bij Ruman Mayo kwamen aankloppen, gaan er ongeveer zestig weer naar school. Twaalf hebben een baantje gevonden en zijn fulltime gaan werken.

De tweede ronde
Op dit moment vinden er intakegesprekken plaats voor de tweede ronde. “Het is de eerste ronde op zich goed gegaan, maar er was plaats voor honderd jongeren en we hadden er uiteindelijk tachtig. Nu willen we het natuurlijk nog beter aanpakken.” Ben jij jonger dan 24 en lukt het je niet een goede toekomst op te bouwen, dan kun je in principe deelnemen aan het project. “We kijken naar wie echt nergens anders hulp kan krijgen en we letten op leeftijd. Iemand van dertien die van school getrapt is, krijgt eerder aandacht dan iemand van bijvoorbeeld 23.”

Inleven
“Ondanks dat er niet veel geld is, hebben we wel degelijk resultaat geboekt met de kinderen. Het is ook niet alleen geld waarmee je ze helpt, het gaat er om dat je de context van zo een persoon ziet. Pas als je meer weet over het hoe, wat en waarom, kun je echt wat doen. Als die jongeren iets hebben dat zich om hen bekommerd, kom je al een stuk verder”, aldus Wanrooij.

www.versgeperst.com