• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

depressiefCURAÇAO – Ken je het gevoel dat je het allemaal niet meer ziet zitten? Je motivatie en zelfvertrouwen staan op nul en je voelt je een beetje radeloos. Je bent niet de enige en daarom organiseert Studenten Motivatie Lezingen (StuMoLe) een aantal bijeenkomsten voor jongeren die dreigen bij de pakken neer te gaan zitten.

StuMoLe bestaat uit een aantal mensen die naar eigen zeggen het niet langer kunnen aanzien dat onze jeugd zo aan het afdwalen is en in het verval raakt. “Jongeren zijn tot alles in staat als ze maar goed gemotiveerd worden. Wij willen hen, door met ze te praten over hun eigen vermogen en hun dromen, laten zien dat alles mogelijk is in het leven. Zolang je het leven maar niet als een mislukking ziet. Het gaat om zelfdiscipline,” zo meldt StuMoLe.

What to do?
Het team van StuMoLe zal proberen jongeren die zich aanmelden de mogelijkheid te geven om meer zelfkennis te kweken. “Ons doel is om de jongeren in te laten zien dat er ook voor hen een toekomst is en dat zij nodig zijn in de huidige en toekomstige maatschappij.”

Het hoe en wat
Iedereen vanaf een jaar of 10 tot ongeveer 25 jaar kan de lezingen bijwonen. De lezingen zijn in het Nederlands, maar teamleden spreken ook gebrekkig Engels en Papiaments. Het eerste thema zal “Waarom moet ik nog naar school?” zijn en deelname kost niets. “Er zijn geen kosten aan verbonden omdat woorden geen geld hoeven te kosten”, aldus StuMoLe.

www.versgeperst.com