• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Flow WorldCURAÇAO – Gisteren kwam de ‘Flow World’ expositie in Trinidad ten einde. Het telecombedrijf heeft laten zien wat zij in de toekomst gaan bieden en wat wij van hen kunnen verwachten. Versgeperst.com zet enkele leuke technologische nieuwtjes op een rij.

In het ‘My Future’ gedeelte werden producten tentoongesteld waar wij de komende tijd van kunnen genieten. Van videotelefoons die vrijwel alles kunnen, tot internetapplicaties die op je televisie werken. De toekomst biedt veel mogelijkheden!

Videotelefoon
Je geliefde of kennis bellen en dan ook duidelijk via een scherm zien? Dat is mogelijk met de videotelefoons die Flow over een paar maanden op de markt zal brengen. De toestellen worden via een modem verbonden en gebruiken je internetverbinding om de beelden te laten zien. Daarnaast kun je ook Skypen, Facebooken, Twitteren en surfen op de telefoons. Usb-poorten geven je de kans om een toetsenbord aan te sluiten of het toestel op je televisie aan te sluiten. Je ‘video call’ is dan groot op de tv te zien.

Flow Video Telefoon

Meer dvr mogelijkheden
Een dvr, oftewel een ‘digital video recorder’ is niet onbekend op Curaçao. Met behulp van zo’n box kun je televisiebeelden digitaal opnemen en ‘live’ uitzendingen zelfs pauzeren of terugspoelen.  Flow is momenteel bezig met een zogenaamde ‘multi-room dvr’ systeem, waarmee je een programma via de televisie kunt opnemen en zonder moeite terug kunt kijken. Daarnaast gaat Flow ook met een box komen waarmee je meer dan vijf televisieprogramma’s tegelijk kunt opnemen. “Als ik me niet vergis kun je zeven programma’s, of misschien zelfs meer, tegelijkertijd opnemen. Echt geweldig”, aldus een mededewerker van het telecombedrijf. Ze hopen dit systeem ergens in 2011 volledig op de markt te brengen.

Internet via de televisie
Heb je soms zin om Facebook of Youtube te openen terwijl je naar de televisie kijkt? Met een simpele software upgrade van Flow kunnen we dat misschien vanaf volgend jaar al doen. Je digitale televisiebox kan na de software upgrade internetapplicaties downloaden, die je daarna via de televisie kunt openen. De afstandsbediening krijgt een toetsenbord, waardoor je gemakkelijk kunt typen wanneer je met Twitter of andere applicaties bezig bent. Het systeem is getest en zou nu op de markt kunnen, maar het bedrijf moet eerst bepaalde overeenkomsten sluiten met haar partners. Ze streven ernaar om het product in de zomer van 2011 te verkopen.

Flow Internet Tv

Op het scherm kun je applicaties zoals Youtube, Flickr, Facebook en Twitter zien

www.versgeperst.com