• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Vespucci CollegeCURAÇAO – Versgeperst.com meldde eerder deze week dat een aantal leerlingen van het Vespucci College aan een auto gaan knutselen voor het goede doel. Het oude barrel kwam donderdag binnen en ze zijn er meteen mee aan de slag gegaan. Dat het team enthousiast is, is wel gebleken.

Linn (15) en Bryan (15) mogen zich de voorzitters noemen van het project dat werd opgestart door docent Jeroen van Gerwen. Vandaag werd er een donkergroene oude Lada het schoolplein opgetakeld waar vooral de ‘monteurs’ binnen het team zich meteen op stortten. Deuren werden er uit gehaald, de achterbak werd gestript en ook de ruitenwissers moesten er aan geloven.

Spannend!
Beide voorzitters zijn laaiend enthousiast, ook al willen ze in de toekomst niks met auto’s doen. Linn: “Ik keek vaak naar het programma Pimp My Ride op MTV en het leek me altijd al leuk om van dichtbij te zien hoe dat nou echt gebeurt. Daarnaast kan ik het voorzitterschap een beetje onder de knie krijgen. Wel zo handig, want ik wil uiteindelijk iets met hotel management doen.” Bryan weet nog niet precies wat hij wil doen, maar spannend vindt hij het wel. “Vooral hoe hij er uiteindelijk uit komt te zien! We hebben zestien weken en we werken er maar twee uur per week aan. Geweldig zal hij dus niet worden maar het zal ook geen doorsnee auto worden”, aldus Bryan.

Ruitjes of palmbomen
Over het patroon wat de auto moet krijgen, zijn de leerlingen het nog niet eens. De één denkt aan ruitjes, maar dat blijkt best lastig met het spuiten. Een ander ziet een auto met palmbomen wel zitten. Wat het dus uiteindelijk zal worden,  is nog maar de vraag. “We zien het wel als we eenmaal aan de slag gaan. Tijdens het werken, ontstaan bij ons de meeste ideeën. Het wordt sowieso een auto die bij Curaçao past, met vrolijke felle kleuren.”

Sponsoren
Bryan stelt een teamgenoot voor en vertelt trots: “We hebben maar één jongen in het team die Papiaments spreekt en dat is Kevin. Hij is daarom verantwoordelijk voor het regelen van sponsors, dat is wel zo handig. We willen in ieder geval Defensie, Dolfijn FM, de Amigoe en Digicel vragen, maar we gaan ook langs garages. Misschien dat ze ons willen sponsoren met een stuk gereedschap, want op school hebben we dat niet echt.”

www.versgeperst.com