• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Anthony Santos, de barman die afgelopen week voor het eerst meedeed aan Taste of the Caribbean, heeft zilver gewonnen. Maar of Santos hier nou zo blij mee is… Samen met het  Curaçao Culinary Team keerde hij gisterenavond terug. De koks hebben brons binnengesleept.

Tijdens de wedstrijd in Puerto Rico ging de 26-jarige Santos de strijd aan met behulp van zijn drie zelfbedachte cocktails. Voor elke cocktail kreeg hij een bepaald aantal punten die bij elkaar werden opgeteld. Uiteindelijk eindigde hij als tweede.

Geen winnaarsgevoel
Ook al is het de eerste keer dat hij meedeed en versloeg hij cocktailshakers met meer ervaring, zelf ziet de jongeman het niet als een grote overwinning. Zo vertelt hij aan Versgeperst.com: “Ik heb erg veel getraind en ging voor het goud, maar dat kreeg ik niet. Het was voor mij een experiment en ik weet niet of ik volgend jaar weer meedoe. Ik ga nu eerst weer heel hard trainen en nieuwe cocktails verzinnen. Zilver of lager is niet aan mij besteed, ik wil alleen maar goud.”

Brons
De koks van het Culinary Team hebben negen andere teams achter zich gelaten en wonnen brons. Ook in dit team zaten twee nieuwelingen die voor het eerst meegingen. “Curaçao heeft nog steeds een tekort aan goed opgeleide koks en bartenders. Daarom is het van belang dat meer lokalen beter opgeleid worden en meer ervaring opdoen door middel van dit soort culinaire wedstrijden.” Zo stelt projectmanager Hetty van den Ouweelen van CHATA.

www.versgeperst.com