• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Enkele leerlingen van het Vespucci College beginnen donderdag met het ‘pimpen’ van een auto. Initiatiefnemer en docent  Jeroen van Gerwen kwam op het idee kinderen op die manier meer met hun handen te laten doen en ze een doel te geven.

Het is de bedoeling dat veertien kinderen onder begeleiding van Van Gerwen en een vrijwilliger de auto helemaal opknappen. “We hebben nu een hele oude auto gekregen waar het nodige aan moet gebeuren. Ik wilde er zelf aan gaan knutselen, maar bedacht me dat het leuk zou zijn als een aantal leerlingen mij daarbij zouden helpen.”

Lesje auto monteren
“Ik vind het jammer dat er niet veel aandacht wordt besteed aan praktijk op het college. Toen mij werd gevraagd om buitenschoolse activiteiten te organiseren, schoot mij dit te binnen. Een vrijwilliger wil de leerlingen graag het een en ander leren over de techniek en montage van auto’s. Op die manier hebben ze wat te doen na school en krijgen ze meer dan alleen theorie. Je geeft ze toch net iets meer, een doel”, legt Van Gerwen uit.

Sponsoring
Deze week wil Van Gerwen proberen om sponsors te regelen bij onder andere Defensie en een aantal garages. Op die manier kunnen ze aan onderdelen komen en op den duur misschien wel meer auto’s. “We beginnen nu met één auto waar we twee uur per week aan gaan werken. Ik hoop dat deze auto eind december, begin januari klaar is zodat we hem kunnen verkopen.”

Veiling
Zodra de auto helemaal af is, zal hij in de verkoop gaan. Van Gerwen wil er iets groots van maken en zal proberen een veiling te organiseren. Het geld dat de gepimpte auto oplevert, gaat naar Stichting St. Joris. Deze richt zich op sport voor kansarme jongeren.

www.versgeperst.com