• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – John Legend is al meerdere keren in de buurt geweest, maar dit is zijn eerste bezoek aan Dushi Korsou. Van lange duur zal zijn verblijf helaas niet zijn. Hij kwam gisteren aan en vliegt maandag alweer terug naar New York, maar hij heeft er zin in. “We gaan sowieso al onze hits spelen.”

Erg veel tijd om een aantal vragen te beantwoorden nam John Legend helaas niet. Of moeten we zeggen John Stephens? Want dat is de echte naam van de wereldberoemde zanger. Op de vraag waarom zijn artiestennaam ‘Legend’ luidt, wilde hij niet echt ingaan. “Ik denk niet dat het aan mij is om te zeggen wat mij een legende maakt. Ik laat het aan jullie over om te bepalen wat mijn muziek voor jullie doet.” Waarom meneer dan voor die naam gekozen heeft, blijft onduidelijk.

Favo spots
“Mijn favoriete vakantiebestemming is Italië, maar voor concerten sta ik het liefst in Zuid-Afrika of Nederland. Nederland is één van mijn sterkste markten ter wereld wat betreft verkoopcijfers. Ik heb blijkbaar erg veel fans daar! Daarnaast houd ik erg van de Caribische eilanden, maar ik ben nog nooit op Curaçao geweest.” Dat werd dus hoog tijd en het Curaçao North Sea Jazz Festival leent zich daar uitstekend voor.

Nieuw album
Op zijn vorige albums konden we vooral genieten van nummers over liefde en relaties. Zijn nieuwe album Wake Up! komt 21 september uit en bevat veel meer liedjes met politieke onderwerpen. “Ik probeer in elk nummer een soort moraal te stoppen, soms snappen mensen het, soms niet. Maar I love making music so much, dus ik blijf doen wat ik doe”, aldus John Legend. Met een beetje geluk speelt hij vanavond ook een paar nummers van zijn nieuwe album.

www.versgeperst.com