• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Veel jeugdigen zullen hem misschien niet kennen, maar George Benson is één van de grootste jazzgitaristen ter wereld en draait al jaren mee. Zijn laatste keer op het eiland was in 1994, nu zestien jaar later staat hij op het podium van de eerste editie van Curaçao North Sea Jazz Festival.

“Ik ben blij om terug te zijn en verheug me op het concert”, waren Benson’s openingswoorden. Grappig als je je bedenkt dat de beste man zestien jaar heeft gewacht met zijn terugkomst naar ons zonnige eiland. In de tussentijd heeft hij echter niet stil gezeten. “We zijn de hele wereld rond geweest voor optredens. Van Rusland tot Egypte.”

De band
Benson vertelde dat ze al vele albums hebben, maar iedere keer weer iets nieuws proberen. “We houden ons niet vast aan een genre. Op het laatste album waren bijvoorbeeld ook hiphop invloeden aanwezig. Ik ben van mening dat muziek de wereld reflecteert zoals deze in die tijdsperiode is en momenteel is deze heel chaotisch. En dat hoor je terug. Ik probeer met mijn band iedere dag te repeteren. Niet om bepaalde nummers beter onder de knie te krijgen, maar om nieuwe ‘sounds’ te vinden. Ik vraag mezelf dan af: Wat kan ik doen om de mensen mijn muziek te laten onthouden?”

Jong talent
“De jeugd is the world’s tomorrow. Zij zetten de toon en daarom probeer ik me zeker te verdiepen in jong talent. Als wij niet met hen in contact komen, zullen wij langzaam naar de achtergrond verdwijnen. Komen wij wel met hen in aanraking, dan zal onze muziek voor altijd worden herinnerd.” De zanger houdt zijn ogen en oren open. Het maakt niet uit waar hij heen gaat, hij vindt overal muziek.

www.versgeperst.com