• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Alle kunstliefhebbers kunnen vanaf volgende week genieten van de werken van keramiste Helen Martina. Haar tentoonstelling Flow is de eerste in de reeks exposities, workshops en lezingen die zullen volgen in de Mon Art Gallery.

De kunstenares woont alweer langer dan tien jaar in Nederland en heeft haar roots in Suriname liggen. Toch is Curaçao  haar belangrijkste inspiratiebron, omdat ze hier is opgegroeid. Martina vertelt op haar website dat het lang heeft geduurd voordat ze wist wat ze precies wilde doen. “Na de Kunstacademie, de Sociale Academie, vele keramiek workshops en jaren onder begeleiding van een keramist te hebben gewerkt, heb ik in 1996 de knoop doorgehakt en ben ik mijn eigen keramiek atelier begonnen.”

Donkere vrouwen
Voordat Martina de natuur van Curaçao als uitgangspunt gebruikte, stonden vooral zelfverzekerde donkere vrouwen in haar kunstwerken centraal. “Mijn vroegere werk ging over trotse vrouwen die de wereld aankonden, maar die het ook nodig vonden om zichzelf te bewijzen. Over mij dus. De behoefte om een statement te maken is vervlogen en vervangen door de natuur.” De naam Flow, die ze haar tentoonstelling heeft gegeven, verwijst naar de vloeiende beweging van zeeanemonen en het ontstaan van haar werk.

Land in beeld
De organisatie Fundashon di Artista heeft in samenwerking met Mon Art Gallery een reeks van exposities, lezingen en workshops  onder de naam ‘Land in beeld’ samengesteld. Zowel nationale als internationale kunstenaars zullen met diverse kunstwerken hun visie over de Antillen laten zien en hierin thema’s als identiteit, trots, strijd en traditie verwerken.

Opening
Land in beeld gaat dinsdag 7 september om 19:00 uur van start in Mon Art Gallery in het Riffort, Otrabanda. Flow van Helen Martina zal worden opgevolgd door werken van onder anderen José Flores, Felix de Rooij, Ria Houwen, Alex da Silva, Ras Ishi en Marcel Pinas.


www.versgeperst.com