• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Geboren in Puerto Rico, opgegroeid in New York en weer terug naar haar Zuid-Amerikaanse roots. La India is all about staying who you are en terugkeren naar jezelf. De zangeres had gisteren een intiem gesprekje met de pers.

We hebben even moeten wachten op de laatste cd van La India, maar nu hebben we ook wat. Een cd vol emotie, passie en muzikale diepgang. “Ik moest me een tijdje focussen op andere dingen”, legt de zangeres uit. “Ik wil niet iets op de markt brengen en zien dat het een succes wordt, omdat ik La India ben. Ik wil iets op de markt zetten dat succesvol is, omdat het goed is. Artiesten moeten zichzelf meer pushen.”

One of the guys
La India is op veel foto’s gespot met een sigaar in haar mond. Helaas voor haar was niet iedereen gesteld op de rokende zangeres. “Ik vind het heel gewoon om een sigaar te roken, maar helaas mag het niet meer binnen, omdat het gevaarlijk is. Ik ben opgegroeid in een familie met alleen maar mannen en ben echt ‘one of the guys’. Dit is erg interessant, want je leert mannen beter begrijpen. Ik ben ervan overtuigd dat een man die veel van zijn moeder houdt, ook meer van mij kan houden. Als je zo’n man hebt gevonden, kun je jezelf gelukkig prijzen. ‘I’m working on it!”

Niet bang
“Ik ben iemand die zich wil uiten, zichzelf wil zijn net als ‘The Indians’. Ik vind het belangrijk dicht bij mezelf te staan en betrokken te zijn bij mijn muziek. Dit kun je terughoren in mijn nummers. Ik ben niet bang om te praten over verdriet, emotie of sensualiteit.”

Prachtige mensen
Vanavond rockt La India het podium van North Sea Jazz. “Ik wil alles horen op het eiland en het festival. Ik ben fan van veel van de artiesten die optreden en blijf vast nog even kijken naar hen. Mijn eigen optreden is gevuld met tropische muziek, maar ook andere invloeden komen zeker voorbij. Het wordt een prachtige show voor prachtige mensen op Curaçao!”


www.versgeperst.com