• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Giovanca is aangekomen op Curaçao. De zangeres met  Curaçaose roots treedt zaterdag op tijdens het NSJ. Dit wordt haar eerste eigen concert op het eiland. Eerder stond Giovanca hier op het podium om zangeres Izaline Calister vocaal te ondersteunen.

Voor Giovanca is het een droom die uitkomt om op zo’n groot internationaal festival als Curaçao North Sea Jazz te mogen optreden. “Ik vind het heel spannend! Ik werd al enthousiast toen mijn naam alleen nog maar in de omloop was. Dolfijn FM heeft uiteindelijk een actie opgezet om er voor te zorgen dat ik hier mocht optreden”, zegt de blije Giovanca.

Curaçaose of Nederlandse
De vraag of ze zich meer Nederlandse of Curaçaose voelt, vindt ze moeilijk. “Aan de ene kant ben ik ontzettend Antilliaans opgevoed. Thuis spraken m’n ouders allebei Papiaments, het eten was Curaçaos en zelfs aan mijn haar en kleding was het te zien. Ik sprak eigenlijk alleen op school Nederlands. Aan de andere kant woon ik wel gewoon in de Nederlandse maatschappij en spreek ik veel beter Nederlands dan Papiaments.”

Zingen in Papiaments
Giovanca haar nummers zijn bijna allemaal Engelstalig, maar aanstaande zaterdag zal ze ook twee nummers opvoeren waarin stukjes Papiaments voorkomen. “Die Papiamentse stukjes zie ik als een soort test. Zo ben ik bijvoorbeeld benieuwd of de Curaçaose mensen een bepaald accent bij mij horen. Daarnaast moet ik veel meer nadenken als ik in het Papiaments moet zingen. Soms zeg ik een letter verkeerd en dan lacht de band me gewoon uit. Het is voor mij dus echt een uitdaging om te zingen in mijn moedertaal.”

North Sea Jazz goed initiatief
Volgens de zangeres kan het internationale evenement veel voor het eiland betekenen. “Heel veel mensen, vooral Amerikanen, weten niet eens waar Curaçao ligt en op deze manier komt het eiland eindelijk eens goed in de spotlights. Zeker door die geweldige line-up, er komen hartstikke veel mensen van over de hele wereld op af.”

www.versgeperst.com