• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

dushi-en-wendy-tnCURAÇAO – De kritiek op het typetje van Wendy van Dijk, Lucretia Martina, is overal te lezen. Zo zou ze geen Antilliaans accent hebben, maar een Surinaams en mensen zouden zich beledigd voelen. Wat vind jij van deze dushi?

Voor Ushi & Dushi kruipt Van Dijk in de huid van de Antilliaanse Lucretia Martina, die zogenaamd weervrouw is bij TeleCuraçao. Versgeperst.com is benieuwd wat jij van haar vindt. Bekijk hier de tweede aflevering van het populaire programma van RTL in Nederland. En vergeet niet je reactie achter te laten!

6 reacties op “Wat vind jij van Lucretia Martina?”

 1. Ik ben het met Deborah eens, het gaat er niet om dat ze van curacao komt, maar om dat mensen haar niet herkennen. Het is helemaal niet verkeerd bedoel.

 2. Leuk amusement!
  Omdat lucretia zo wordt neergezet, betekend nog niet dat iedereen zo is. Het gaat ook niet om het feit dat ze van curacao komt. maar dat ze niet herkent wordt.
  En dat bekende mensen dan denken.. he?!.. was jij dat?!

  Dus neem het met een korreltje zout.
  niet zo moeilijk doen curacao wordt hier echt niet belachelijk om.

 3. Ik vind het een heel erg goed persiflage! Ze is onherkenbaar en keer op keer trappen mensen en weer in. Ik weet zeker dat Wendy van Dijk alleen maar goede bedoelingen heeft gehad toen ze dit typetje verzon.. Ik ben het ook niet eens met Christine. Jij zegt “Enige manier waarop vele buitenlanders in de media komen of neergezet worden is als domme asociale figuren, of mensen met weinig inhoud. Beetje jammer.” Jij vind dus dat Lucretia wordt neer gezet als een dom, asociaal figuur? Dan raad ik je aan om even wat bete te kijken.

 4. Verschikkelijke vertoning, slechte persiflage.

  wel makkelijke reclame voor het Eiland, goed voor toerisme!

 5. Ik heb de eerste twee uitzendingen bekeken, maar vond het beide keren een tegenvaller. Ze probeert grappig te zijn, maar ik kon er niet om lachen. Misschien omdat het mijn humor niet is. Bovendien herken ik de Antilliaanse vrouw, qua accent/uitspraak en gedrag, er helemaal niet in. Een mislukt probeersel.

 6. Ik vind het een belachelijke vertoning. In plaats dat Nederland eens een echte Antilliaanse vrouw op tv een programma laten presenteren. Komen ze met een getransformeerde Wendy van Dijk. Sorry niet mijn soort van humor. Enige manier waarop vele buitenlanders in de media komen of neergezet worden is als domme asociale figuren, of mensen met weinig inhoud. Beetje jammer.