• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Cocada, een heerlijk Curaçaos gerechtCURAÇAO – Tijdens Siman di Kultura wordt een hele week aandacht besteed aan de Curaçaose cultuur. Onder andere muziek, dans, en typische Curaçaose maaltijden staan deze week centraal. Zo ook bij het kantoor van Kas di Kultura aan de Koningin Wilhelminastraat in Punda.

 

Woensdag 17 september maakte de organisatie hier samen met alle belangstellenden Cocada, een typisch Curaçaos gerecht met als belangrijkste ingrediënt de kokosnoot.  

Wil je zelf ook eens Cocada maken voor je vrienden en familie? Ren naar de dichtsbijzijnde supermarkt voor de ingrediënten, pak je potten en pannen uit de kast en ga aan de slag met het onderstaande recept! Het is niet moeilijk en neemt ongeveer 20 minuten van je tijd in beslag.

Benodigdheden:
1 wokpan
1 rasp

Ingrediënten:
2 kokosnoten
1 kg suiker
1 sinaasappel
1 limoen

Bereidingswijze:
Breek de kokosnoten in stukjes en rasp de kokos. De schil kun je bewaren om het gerecht later op te serveren. Gooi het hele pak suiker in een wokpan op hoog vuur en roer net zo lang tot dat de suiker is gesmolten en één grote vloeibare massa is geworden. Voeg vervolgens al roerend de kokos toe. Doe dit niet in één keer maar met grote scheppen. Het is belangrijk dat je blijft roeren. Rasp daarna een sinaasappel (met schil) en voeg ook deze toe aan het mengsel in de pan. Als laatste knijp je een hele limoen uit in de pan en klaar is de cocada! Schep het mengsel in de stukjes schil van de kokosnoot en serveer het aan je gasten

2 reacties op “Cocada, een heerlijk Curaçaos gerecht”

  1. mm het is heerlijk ik ben ook antliaans

  2. Wat leuk om al dat nieuws uit Curaçao te kunnen lezen. Via de radio in Nederland heb ik dit adres opgepikt. Zelf ben ik verschillende malen op het eiland geweest. Vanaf heden kan ik de rubrieken blijven volgen. Ik groet U allen vanuit een kil en herfstachtig Nederland.
    Piet.