• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Zowel de lokale bevolking als toeristenbureaus kunnen binnenkort hun hart ophalen. Er zijn al jaren plannen voor een nieuw openbaar strand en een boulevard bij Marie Pampoen. Maar nu de plannen echt in werking zijn gesteld, is het de vraag of het koraal ook zo blij is met deze ontwikkeling.

“Alles wat mooi klinkt spuien ze er nu uit in verband met de verkiezingen”, stelt een medewerker van Amigu di Tera. “Wij hebben zelf ook pas het bericht gehoord en we weten nog niet precies wat de exacte plannen zijn en dus de gevolgen voor het rif.”

Overeenkomst
Volgens gedeputeerde David Dick is er al een aantal jaar vraag naar een nieuw publiek strand, en is het niet ‘een uit de lucht gegrepen idee’. Samen met interim-directeur Hugo Clarinda van CTB, Martin Koopman van CCM Engineering en gedeputeerde Anthony Godett (FOL) kwam hij tot een overeenkomst over de plannen rondom Marie Pampoen.

Golfbrekers en boulevard
Er wordt momenteel studie gedaan naar de invloed en het effect van golfbrekers voor de kust van Marie Pampoen. Daarbij wordt overigens ook meteen gekeken naar mogelijke ontwerpen hiervoor. De golfbrekers zullen er voor zorgen dat er een publiek strand en een boulevard kunnen worden aangelegd tussen Breezes en de Rotterdamweg. “Een van de eerste dingen die we zouden eisen is een studie en dat doen ze. Dus ik kan er nog niks over zeggen”, aldus Amigu di Tera.

www.versgeperst.com