• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ‘Fundashon Orkesta Sinfóniko Hubenil Kòrsou’ (FOSHK) kan doorgaan met het lesgeven aan jonge muzikanten. FOSHK krijgt namelijk een subsidie van het Bestuurscollege. Het is de bedoeling dat dit vaker gaat gebeuren.

Na een gesprek met Marilyn Alcalá-Wallé, gedeputeerde van Onderwijs, Cultuur en Sport, heeft het Bestuurscollege besloten een subsidie van 35.000 gulden te schenken aan FOSHK. Het bestuurscollege kan deze gift doen omdat er geld vrij is gekomen door de sanering van de nationale schuld. Zij willen ook in de toekomst het koor financieel ondersteunen.

Symfonische muziek
Het Curaçaose koor is in 1996 opgericht, maar draait eigenlijk pas sinds 2008. Het doel van FOSHK is om jongeren tussen de 6 en 14 jaar na schooltijd muziekles te geven. Het gaat hierbij vooral om symfonische muziek. Het doel op korte termijn is dat het jeugdorkest ook internationaal bezig kan zijn.

Uitwisseling
FOSHK volgt nu al elk jaar een uitwisselingsprogramma met andere jeugdorkesten. Zo hielden zij op 3 juli een concert in het Hyatt hotel samen met een jeugdorkest uit Trinidad en Tobago. De Curaçaose koorleden ontvangen de internationale koren altijd op ons eiland, maar zijn vanwege financiële redenen nooit naar het uitwisselingsland gereisd. Wellicht dat dit met de huidige subsidie wel mogelijk is.

De gezaghebber, minister Alcalá-Wallé, docenten en leerlingen van FOSHK.

www.versgeperst.com