• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

 CURAÇAO – De Daltonschool Corlaer in het Nederlandse Nijkerk heeft hun meubilair geschonken aan scholen op Curaçao. “Wij zijn bezig onze school in te richten met nieuw meubilair. Ons ‘oude’ meubilair zag er erg goed uit, dus is het zonde om dit op de schroothoop te gooien”, zegt leerkracht Gea Hoekstra.

De juf van de Daltonschool is vorig jaar samen met twee collega’s naar Curaçao geweest om een andere collega te bezoeken. “We hebben toen een school bezocht en schrokken toch wel behoorlijk van de spullen die daar stonden”, vertelt Hoekstra.

Van den Tweel
Gerard van den Tweel is een bekende van Hoekstra en zij besloot hem te benaderen. Van den Tweel zet zich al jaren in voor goede doelen en heeft diverse stichtingen op Curaçao opgericht. “Ik heb goed contact met Gerard, die ook uit Nijkerk komt”, gaat Hoektra verder. “Ik heb hem gevraagd of het huidige meubilair van onze school misschien iets was voor scholen op Curaçao, zodat ons meubilair toch nog een tweede doel krijgt. Hij was hier heel blij mee, dus hebben we alles in werking gezet.”

In de container
De dag voor de zomervakantie is het totale meubilair van de Daltonschool Corlaer in een grote zeecontainer gegaan. Juf Hoekstra vertelt: “De container was tot de nok toe vol, er kon echt niets meer bij. In de container zitten tafeltjes, stoeltjes, bureaus, krukken en groepstafels. Echt een totale schoolinrichting voor tweehonderd kinderen.”

Persoonlijk
Hoekstra is heel blij dat Van den Tweel en de Van den Tweel Groep het allemaal geregeld heeft. “Volgens mij gaan de spullen naar verschillende scholen op Curaçao. Het meubilair komt binnenkort aan en de scholen kunnen dan gebruik gaan maken van betere spullen. We hopen dat de kinderen op het prachtige Curaçao er veel plezier van zullen hebben. Ik was het liever persoonlijk komen overhandigen, maar dat kon helaas niet. Jammer, want ik zag een reisje naar het mooie eiland wel zitten”, besluit de leerkracht.


Daltonschool schenkt meubilair aan Curaçao.

www.versgeperst.com