• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dick Drayer verlaat Paradise FM om vanaf 1 oktober als eindredacteur aan de slag te gaan bij de nieuwe lokale redactie van de Radio Nederland Wereldomroep (RNW). In 2008 werd Drayer uitgeroepen tot journalist van het jaar. Nu presenteert hij dagelijks het nieuwsprogramma ‘D-day’ op Paradise FM.

De RNW heeft al een Caribische redactie, maar deze werkt vanuit Hilversum in Nederland. De Nederlandse redactie blijft bestaan en er komt een extra eigen lokale redactie in Saliña. Drayer is aangesteld als eindredacteur. “Ik was altijd al voorstander van een lokale Caribische redactie. Ik heb dan ook meteen mijn belangstelling kenbaar gemaakt toen ik hoorde over de plannen van deze redactie”, aldus Drayer.

Lokale journalisten
Drayer hoopt op een samenwerking met Curaçaose journalisten. “De Wereldomroep heeft een groot aandeel in het Nederlandse nieuws over de Caribbean, maar het Papiamentstalige is nog heel karig. De Wereldomroep wil ook groot worden in het Papiamentstalige nieuws, vandaar dat we lokale journalisten willen aantrekken.”

Mediaopleiding
De RNW gaat samen met de UNA een mediaopleiding aanbieden. Op deze manier kunnen lokale studenten stage lopen bij de RNW. Wanneer deze opleiding van start gaat is nog niet bekend.

4 reacties op “Wereldomroep krijgt lokale redactie”

 1. Kennelijk mag ik mijn mening niet geven… vrijheid van meningsuiting is hier in het geding? Prima, dan maar de politiek correcte versie…

  TROS Paradise (want zo klinkt het nog steeds) verliest in rap tempo de zelfverklaarde status van nieuwszender. Je hebt de keuze tussen saaie nieuwslezers met lijzige stemmen, of mensen die de menigte toespreken als ware het staatshoofden.

  Ik ben voor het lokale nieuws (en ook voor de minder truttige muziek) geswitcht naar de veel prettigere stemmen van Dolfijn FM, dat voorzover ik na kon gaan mede aan de wieg stond van versgeperst.com. Ga zo voort!!

 2. gefeliciteerd dick! je hebt er hard genoeg voor gewerkt!

 3. Je hebt het zeker over Jos Campman. Campman heeft wel meerdere personen gedupeerd. Niet alleen Dick Draaier en Henny Gijs zijn door hem opgelicht voor een paar centen maar heeft dus meer slachtoffers

 4. Prima keuze om dick voor deze functie aan te stellen. Hij heeft prima werkt vericht bij paradise fm. Ik vond het wel jammer dat hij stopte met zijn tv programa