• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Dit is misschien wel het moeilijkste moment dat een organisatie kan meemaken”, begon de organisatie van het Flashback 80’s & 90’s concert, vrijdagavond. Na ruim een uur wachten kreeg het publiek op Zanzibar het bericht dat de Jill Frans band zijn biezen had gepakt.

“We hebben vijf weken geleden mondeling en per e-mail een overeenkomst gesloten”, verklaart de organisatie. “Vijf minuten voor het optreden kreeg ik een contract onder mijn neus geduwd. De bedragen waren veranderd en de guldens ineens euro’s. Als ik dit herziene contract niet tekende zou er niet worden opgetreden. Als organisatie kan ik dergelijke praktijken niet accepteren, daarnaast konden wij dit onmogelijk betalen en dus weigerde de band te spelen.”

Geen contract

Voorafgaand aan het optreden had de band samen met de Nederlandse artiest Berget Lewis dagenlang getraind om een mooie show neer te zetten. “We hebben een oefenruimte gehuurd, benzine betaald en tien nieuwe nummers moeten leren”, legt manager van de Jill Frans band Alex da Costa Gomez uit. “Er kwam maar geen contract. De avond van het optreden wilde ik of uitbetaald krijgen of een geldig contract. De bedragen waren van te voren afgesproken, maar dit werd toch geweigerd. Alles zou maandag geregeld worden en dit risico konden we niet nemen.”

Improvisatie

Berget Lewis wist samen met een groep enthousiaste dansers uiteindelijk toch nog een goede show neer te zetten. Ingeleid door DJ Mark van Dale voerde de Nederlandse zangeres een indrukwekkende show op uit haar eigen repertoire.“Ik ben blij dat wij samen met alle overige acts enthousiast en profesioneel genoeg waren om met last-minute improvisatie alsnog een leuke avond te maken”, aldus de organisatie.

Dezelfde show

Da Costa Gomez hoopt eind van de maand alsnog op te treden. “We willen dezelfde show toch opvoeren op het Brionplein. Helaas zonder Berget Lewis. De show zal dan gratis zijn, we willen het gewoon correct doen.”

www.versgeperst.com