• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Safira de Wit is Miss Curaçao 2010 en vertegenwoordigt ons eiland op 23 augustus in Las Vegas tijdens de Miss Universe Verkiezing. Hoe zij dan gekleed gaat, hangt af van subsidies. “Er is een gat van 127.000 gulden in ons budget”, vertelt Aubrey America, directeur van Curaçao Beauty Organization.

“Vorig jaar hebben we een analyse gemaakt van de benodigde kosten om de Miss mooi aangekleed te krijgen, te zorgen dat haar make-up en haar helemaal perfect zijn verzorgd en de juiste ‘give-aways’ te laten maken. In alle landen komt de overheid met een subsidie over de brug. Dat is in ons geval ook wel zo, maar we hebben slechts 23.000 gulden ontvangen en hebben 150.000 gulden nodig”, aldus America.

Dominicaanse Republiek
Miss Curaçao is tot en met 2 augustus op de Dominicaanse Republiek. Hier krijgt zij allerlei lessen en mediatrainingen over hoe zij zich het beste kan presenteren voor de jury en interviews kan geven. “Ik had de lessen bij moeten wonen en hiervan rapporten moeten maken, zodat ik de lessen vanaf volgend jaar zelf kan geven aan de Missen. Zij kunnen zich dan gewoon op Curaçao voorbereiden en hoeven niet helemaal naar de Dominicaanse Republiek af te reizen. Nu moest ik noodgedwongen terugkomen vanwege de financiële problemen. Ik vind het onbegrijpelijk dat we niet meer subsidie krijgen, want door mee te doen aan deze missverkiezing krijgt ons eiland promotie die eigenlijk onbetaalbaar is.”

Goede hoop
De directeur laat weten dat hij goede hoop heeft dat het financieel rond gaat komen. “Ik heb vanmorgen een telefoontje gekregen van minister-president Emily de Jongh-Elhage en zij was verbaasd dat het allemaal nog niet geregeld is. Ze gaat nu overleggen met de gedeputeerden en kijken wat zij kunnen betekenen voor ons. Ik verwacht snel een telefoontje terug met goed nieuws, want de minister-president was positief ingesteld. Maar we gaan hoe dan ook door, want we zijn al ingeschreven en druk bezig met de voorbereidingen. We vertrekken 8 augustus richting Las Vegas waar dan de 23e de grote wedstrijd is. Ik ben ervan overtuigd dat Safira gaat winnen, zij blijft dan in Amerika wonen en gaat een mooie carrière tegemoet. Ik weet het zeker.”

1 reactie op “Miss Curaçao in geldproblemen”

 1. slechts 23.000 gulden???
  vele topsporters die Curacao vertegenwoordigen kunnen hier alleen maar naar dromen.
  en met alle respect voor de dame.
  wat heeft Curacao er daarna aan als ze toch in Amerika gaat wonen?
  150.000 is nodig, zodat ze in Amerika een mooie carrière tegemoet kan komen.