• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oerkreten van wilde apen, kleurige insecten en geuren van de Amazone slingeren je heen en weer tussen verschillende werelden. Achter een grote deur op St. Catharina gaat een geheim schuil. Het geheim van Maya’s en Inca’s in ‘La Aldea, The Rainforest Mystery’.

Twee jaar geleden begonnen 26 artiesten aan een ambitieus project. Een plan om een stukje uit een voor ons vreemde wereld na te bouwen, en wel een indianendorp. Woordvoerder van La Aldea, Mia Daantje, legt uit: “La Aldea is de letterlijke vertaling van een indianendorp. Alles wat te zien is, is met de hand gemaakt. Over alle tekens en illustraties is nagedacht en er zit stuk voor stuk een betekenis achter. Alle insecten, amfibieën en kikkers zijn afkomstig uit de gebieden die we nabootsen. Hier proef en voel je de sfeer van de Amazone en het regenwoud.”

Piranha’s en grotten
Binnenkort worden de eerste rondleidingen gegeven in La Aldea. De tour begint tussen de apen. De beesten slingeren heen en weer om je heen. Hierna vervolgt de tour door het regenwoud langs de ‘Angel Falls’. Je waant je in een wereld vol water. La Aldea, het indianendorpje, wacht aan het einde. Je komt langs piranha’s, beklimt grotten en komt uiteindelijk uit bij de terraria met insecten en vissen. Dwars door vogelkooien val je tenslotte binnen in het leven van de Inca’s.”

Diner
La Aldea is afgeleid van het leven van de Maya’s en Inca’s uit Peru en Chili. Initiatiefnemer Robert Rodriques begon twee jaar geleden met het project en het restaurant is inmiddels open voor diner. Voor 85 gulden kun je je buikje onbeperkt rond eten met de meest uiteenlopende lekkernijen. De rondleiding door Rainforest Mystery laat nog even op zich wachten. Eind oktober verwacht de organisatie hiermee te beginnen.


1 reactie op “Het regenwoudmysterie”

  1. Mia kome serka bosnan den e restaurant aki, i lokual ku mi por bisa ta ku e luga aki ta hopi great i ku un ambiente, esfera uniko pa sinta kome. Mia keda echt enkanta ku e luga aki.
    Pabien.