• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Jay-hCURAÇAO – Jayh, bekend van de hit Mijn baby. Producer en singer -songwriter. Zelfverzekerd maar nog steeds gewoon lekker zijn bescheiden zelf. “Ik hoef niet altijd in de spotlights te staan. Mensen mogen mij vergeten als ik van het podium stap.”

Vrijdagavond trad Jayh op bij Mambo Beach, samen met Damaru. Voor Jayh was het de eerste keer hier. “Voor het eerst in mijn zangcarrière was ik een beetje gespannen. Vlak voor het optreden had ik van die kriebels in mijn buik”, vertelt Jayh. “Veel mensen hier kennen mij en mijn muziek nog niet. Maar gisterenavond! Ik had niet verwacht dat het publiek zo zou losgaan!”

Curaçaose melodie
Jayh heeft een Curaçaose moeder en een Marokkaanse vader. Hij heeft een aantal jaren op het eiland gewoond, en verhuisde daarna naar Amsterdam. “Mijn muzieksmaak en mijn temperament, ik denk dat ik dat aan de cultuur van mijn ouders te danken heb”, zegt Jayh. “Ook ritmegevoel en de manier waarop ik melodieën vorm, dat is echt iets van deze cultuur. Luister maar naar Mijn baby.”

Oefenen
Producer Jayh schrijft al jaren nummers voor anderen. Onder andere schreef hij mee aan het nummer Wat wil je doen van The Partysquad. Zelf zingt deze voormalige badmeester pas sinds kort. “Niemand wilde mijn nummers zingen, dus ik moest het gewoon zelf doen”, glimlacht Jayh. “Zanger Brace beloofde mij dat je zang beter wordt, als je maar genoeg oefent. Toen dacht ik, dan ga ik ervoor!”

Geen baby
Zijn baby heeft de 27-jarige Jayh nog niet gevonden. “Ik heb het zo druk, daarom kan ik eigenlijk nooit een normaal gesprek met iemand voeren. Dat is wel jammer. Maar dat is wel waar je voor kiest als artiest.”

Samenwerking
Damaru en Jayh genieten zichtbaar van hun samenwerking. Op het podium en daarnaast klikt het erg goed. Ook doken zij samen de studio in. Damaru’s nieuwe cd die waarschijnlijk in januari en februari uitkomt belooft wat. “Er staan erg leuke nummers op en we vonden het weer super om lekker samen in de studio te zijn”, zegt Damaru die is aangeschoven kort. Wanneer we een nieuwe cd van Jayh kunnen verwachten is nog onbekend.  Maar gesprekken met de platenbaas staan al gepland.

Strand
Tot maandag zijn beide zangers nog op het eiland. Wat ze allemaal gaan doen, weten ze nog niet. “We zijn met een grote groep, dus we moeten wel een beetje overleggen. Maar een dagje strand, dat staat vast!” Jay-h en Damaru
www.versgeperst.com