• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het is niet de eerste keer dat Howard Komproe voet aan wal zet op Curaçao. De comedian is inmiddels vaste gast. Dit keer is hij hier om kinderen meer te leren over het theaterwezen tijdens ‘La Tentashon Summerschool’. Een showtje kan natuurlijk ook niet uitblijven. Wat kunnen we verwachten?

“Mijn comedy wordt vaak anekdotisch genoemd, maar ik vertaal gewoon wat we zien in het dagelijks leven. Dit is overal ter wereld dezelfde shit. We reizen veel, de wereld wordt kleiner en al onze budgetten worden krapper. Dat is overal hetzelfde. Ik ben op dit moment niet aan het touren met een show, dus mijn optreden wordt een beetje van alles wat. Howard in the mix dus.”

Komproe voor La Tentashon
“Ik ben hier in eerste instantie voor de kids. Toen ik hun leeftijd had, was er niks te doen op theatergebied. Ik wil graag dat zij meer weten dan ik op die leeftijd. Ik vind het eigenlijk een morele plicht om mijn kennis te delen.” La Tentashon Summerschool is een trainingsprogramma waarin kinderen vanaf 10 jaar alle ins en outs van het theaterwezen wordt bijgebracht. Komproe zal hen, samen met andere professionals, lesgeven gedurende drie weken.

Acht keer Curaçao
“Ik heb een Surinaamse achtergrond, maar ben daar maar twee keer geweest. Dit is inmiddels mijn achtste keer op Curaçao. Ik heb een bijzondere band met het eiland, omdat mijn opa en oma hier woonden. Helaas heb ik mijn opa nooit ontmoet, maar mijn oma wel. Zij heeft mijn kinderen zelfs gezien. Ik ben de komende weken hier voor de Summerschool, in september om het North Sea Jazz Festival te presenteren en in december weer voor een show.”

Howard in the mix
De show van Komproe ‘Howard in the mix’ vindt vanavond en morgenavond plaats in Teatro Luna Blou. De shows beginnen op beide avonden om 20.00 uur. Kaarten zijn voor 35 gulden te koop bij Luna Blou, Mensings Caminada en Albert Heijn.

www.versgeperst.com