• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Eilandraadslid Norbert George zet zich deze zomer extra in voor jongeren. Hij is een soort tussenpersoon voor jongeren die een vakantiebaantje zoeken en bedrijven die een plaats kunnen bieden aan deze jongeren. George roept iedereen op om hulp te bieden.

George heeft op Facebook veel jonge vrienden. Een aantal van hen heeft hem benaderd met de vraag of hij kon helpen bij het vinden van een vakantiebaantje. Toen hij deze vraag van meerdere vrienden kreeg, vroeg hij zich af of er meer scholieren met deze vraag rondlopen: “Er was een groepje van ongeveer zes jongeren die me rechtstreeks de vraag stelde en ik was benieuwd of deze vraag onder meer jongeren speelt. Ik heb toen op mijn Facebookpagina de oproep ‘Ben jij ook op zoek naar een vakantiebaan?’ gedaan.”

Stortregen
“Na deze oproep volgde er echt een stortregen van reacties. Hieruit kwam naar voren dat veel jongeren werkzoekend zijn en brieven schrijven of bellen, maar nooit een reactie terugkrijgen van een bedrijf. Vakantiebaantjes zijn heel belangrijk voor scholieren, zo verdienen ze wat geld en doen ze werkervaring op. Daarom heb ik besloten om een handje te helpen. Ik ken natuurlijk veel mensen in het bedrijfsleven en heb gebruik gemaakt van mijn netwerk. Inmiddels hebben we tussen de twintig en dertig jongeren aan een vakantiebaantje kunnen helpen. Dat is echt geweldig, maar er is nog steeds een lijst van zeker veertig werkzoekenden”, vertelt het raadslid.

Oproep
George is nog steeds op zoek naar bedrijven die een plaats beschikbaar kunnen stellen voor de zomerperiode: “Ik vraag alle volwassenen of zij aan hun werkgever kunnen vragen of zij een helpende hand kunnen gebruiken tijdens de zomerperiode. Het maakt de meeste jongeren niets uit om wat voor werk het gaat, als ze er maar wat mee kunnen verdienen. Ik hoor vaak reacties dat ze schoolgeld moeten betalen voor het komende jaar of zelfs nog van dit jaar.” Iedereen die een plek beschikbaar heeft of iets weet voor een aantal weken in de schoolvakantie, kan contact opnemen met George via telefoonnummer 521 62 08 of via norbert_george@hotmail.com. Uiteraard kun je ook een reactie geven op de Facebookpagina van George.

www.versgeperst.com