• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Integrale Wijkaanpak Curaçao (IWC) en de gemeente Amsterdam zijn samen met het project ‘Leergang Gebiedsmanagement’ gestart. Doel van het project is om de woon- en leefomgeving in diverse wijken op het eiland te verbeteren.

Het project bestaat onder andere uit een trainingsweek waar vrijwilligers van verschillende overheidsdiensten, het secretariaat stadsvernieuwing en werknemers van woningcorporatie FKP aan meedoen. Maandagochtend vond de aftrap plaats in het FKP Learning Center in Scharloo. Bij de IWC staan diverse wijken centraal: Montaña, Rooi Santu, Sapate, Gibraltar, Scharloo abou en Fleur de Marie.

Volle trainingsweek
De trainingsweek vindt deze week plaats van maandag tot en met vrijdag en is goed gevuld. Elke dag worden er allerlei thema’s behandeld die met wijkverbetering te maken hebben. Maandag stond in het teken van de introductie en het inventariseren van kansen in de wijk. Dinsdag komen onder andere veiligheid en leefbaarheid aan bod. Bewonersparticipatie is woensdag een belangrijk onderdeel van de dag, net als omgaan met conflicten. In de avond vindt er een lezing plaats over Integrale Wijkaanpak, deze is voor iedereen toegankelijk. Donderdag is het dan tijd om de thema’s ‘Werk en economie in de wijk’ en ‘Verloedering in de wijken’ te bespreken. En op de laatste dag komt het perspectief van de jeugd aan bod.

Openbare lezing
De UNA en de IWC organiseren woensdag samen een lezing over de Integrale Wijkaanpak. Deze lezing is toegankelijk voor iedereen die zich betrokken voelt bij de wijk en meer te weten wil komen over wijkverbeteringen. Hettie Politiek en Chesley Rach, beide actief bij de wijkaanpak in Amsterdam, vertellen over hun ervaringen in Amsterdam aan de Curaçaose gebiedsmanagers en betrokken ambtenaren. De lezing wordt in het Nederlands gehouden om 20:00 uur in de aula van de UNA en de toegang is gratis. Voor meer informatie over de IWC kun je telefonisch contact opnemen op het telefoonnummer 462 94 15.


www.versgeperst.com