• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het eerste echte ‘Pink House’ wordt dinsdag op Curaçao geopend. Er is lang gezocht naar een geschikte locatie en met het roze gekleurde huis in Otrabanda is Mario Kleinmoedig, voorzitter van de homobeweging Foko, helemaal tevreden.

‘Pink House’ of ‘Casa Rosada’ zoals het ook wel genoemd wordt, is in eerste instantie bedoeld als ontmoetingsplaats voor homoseksuelen, maar iedereen is welkom. “Op Curaçao hebben we grof geschat zo’n 15.000 homoseksuelen en ik vind het heel belangrijk dat zij ergens terecht kunnen. De informatieverschaffing en hulpverlening doen we natuurlijk al langer, maar het is fijn om nu fysiek een plek op het eiland te hebben”, aldus Kleinmoedig.

Opening
De opening stond gepland op zondag, maar vanwege allerlei andere projecten kwam het toch beter uit om de opening naar dinsdag (om 17:30 uur) te verplaatsen. De voorzitter van Foko vertelt: “Het wordt een gezellige opening met leden van de gaygemeenschap, de pers en ook parlementariërs zijn uitgenodigd. Ik hoop dat iedereen komt om te zien en te horen wat onze doelstelling is. We zijn namelijk veel meer dan alleen een ontmoetingsplaats. We gaan bijvoorbeeld filmavonden organiseren en hebben een bibliotheek die beschikbaar is voor iedereen. Ook geven we workshops aan docenten en ouders om te leren hoe zij moeten omgaan met homoseksuele jongeren.”

Pink house 
Het roze huis is een monumentaal pand in de Charlottestraat in hartje Otrabanda. Na lang zoeken is de homobeweging hier terecht gekomen. “Het is echt een geweldige plek. De exacte bouwdatum gaan we nog onderzoeken, maar we denken dat het gebouwd is rond 1780. Het pand was al roze gekleurd en verkeert in prima staat, dus we hebben er bijna niets aan hoeven doen. Het staat midden in het centrum van Otrabanda, maar het is toch een discrete plek. We wilden graag in deze buurt zitten, omdat we laagdrempelig en goed bereikbaar willen zijn voor onze doelgroep. In Otrabanda zijn veel zwervende homojongeren en transseksuelen die hulp nodig hebben. Wij bieden die graag aan”, zegt Kleinmoedig.

Informatielijn 
Volgende week start ook de Informatielijn voor iedereen die vragen heeft over seksualiteit. De infolijn is op werkdagen geopend in de middaguren tot ongeveer 20:00 uur. Als iemand een uitgebreide vraag heeft waar extra aandacht aan besteed moet worden, kan er ook een persoonlijk gesprek plaatsvinden. De informatielijn is te bereiken via telefoonnummer 462 66 16.


1 reactie op “Een roze thuis voor homo’s”

  1. […] de homo-organisatie Pink House op Curaçao zijn tot nu toe geen meldingen binnengekomen van pestreijen van homo’s, in […]