• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De winnende koks die mogen deelnemen aan de ‘Taste of the Caribbean’ in Puerto Rico zijn bekend! Het was een spannende finale, maar de vakkundige jury heeft een nieuw ‘Curaçao Culinary Team 2010’ weten samen te stellen.

De deelnemende koks kregen zaterdag in de finale de opdracht om binnen 3,5 uur een voor- en een hoofdgerecht op tafel te zetten. De bartenders moesten hun best doen om binnen een korte tijd de beste rum- en wodkacocktail te maken. De jury, onder leiding van Jeroen van der Velde (restaurant De Gouverneur) en Henny Kolenbrander, heeft een nieuw culinair team samengesteld.

Winnaars
De chefkok van het jaar is Carlos Anthony van restaurant Nemo geworden. Rensley de Jongh van het Avila hotel kreeg de titel ‘Pastry Chef 2010’ en zijn Avila-collega Adriyel Lourens is gekozen als de junior chef van het team. Ook Franklin Martha mag zich bij het team van de beste vier koks van Curaçao voegen. Dit team zal ons eiland vertegenwoordigen tijdens de Taste of the Caribbean die in september in Puerto Rico gehouden wordt.

Verrassingsmenu
Het winnende team maakt maandag 12 juli een driegangen verrassingsmenu klaar in het Academy Hotel. Iedereen die zin heeft in een culinair hoogstandje is van harte welkom. Het diner, inclusief twee glazen wijn, kost 75 gulden per persoon. Een reservering kun je maken bij Curaçao Hospitality & Tourism Association (CHATA) via telefoonnummer 465 10 05 of via een e-mailtje op info@chata.org. De opbrengsten van de avond worden besteed aan de reis en voorbereidingen van de vier koks voor het jaarlijkse evenement in Puerto Rico.

www.versgeperst.com