• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Met de Eilandsraadverkiezingen op komst, zijn de politieke partijen druk bezig met het samenstellen van nieuwe kandidaatlijsten. Op 12 juli moeten de lijsten ingeleverd worden bij Kranshi. Een hoop nieuwe gezichten bij de partijen, wij spraken met de 23-jarige Xavier Borda de Agua: aspirant raadslid namens de PAR.

De jonge Curaçaoënaar is al vanaf z’n zesde lid van de PAR. Via de neef van zijn moeder is hij bij de partij betrokken geraakt. Als 6-jarige was het vooral zwaaien met PAR-vlaggetjes, maar nu wil Borda de Agua het serieuzer aanpakken.  Hij heeft in Nederland het propedeusejaar bestuurskunde gedaan. Hij is twee keer vanuit Nederland naar Curaçao gevlogen om te gaan stemmen voor de verkiezingen hier. Nu komt hij wellicht zelf op de lijst. “Ik wil een beter welzijn voor iedereen. Een betere verdeling.”

Verkiezingsstrijd
De jonge politicus verwacht dat het een harde, persoonlijke verkiezingsstrijd wordt. Vooral tegen de PAR. “Zelfs als het sneeuwt is het de schuld van de PAR. Ik ben bang dat het een harde strijd wordt. De oppositie tegen de PAR.” Als Borda de Agua geselecteerd wordt, zou hij een van de jongste raadsleden worden. Je moet minstens 21 jaar oud zijn om in de Eilandsraad te kunnen komen.

Ook kandidaat worden?
Borda de Agua haalde z’n inschrijfformulier op tijdens de algemene leden vergadering (ALV) van de partij deze maandag. Bij het PAR-kantoor in Saliña zijn de formulieren nog op te halen. Tot 5 juli mogen ze worden ingeleverd. Daarna begint de interviewprocedure. De partijraad spreekt de voorkeur uit voor de eerste tien kandidaten.
www.versgeperst.com