• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Rondom de ‘Dag van de Vlag’ op 2 juli vinden er allerlei activiteiten plaats. De grootste motorclub van ons eiland, Easy Riders, staat bekend om de jaarlijkse motoroptochten. Dit jaar vieren zij vier dagen lang feest met tours, workshops, kraampjes en muziek.

‘De Bikers Brotherhood’, zoals de vierdaagse heet, is toegankelijk voor iedereen. Zowel motorrijders als niet motorrijders zijn van harte welkom. Het evenement is bedoeld om het publiek bekend te maken met de wereld van de motorrijders. Er worden motortochten gehouden, er zijn optredens, kraampjes, workshops en spelletjes. De liefhebber mag achterop springen voor een ritje. 

Donderdag en vrijdag
Het evenement start donderdag op de Kleine Werf en duurt tot en met zondag. Inschrijven voor de motortochten kan vanaf donderdag 19:00 uur. Op deze tijd start er ook een publiekswedstrijd om de mooiste motor. Na de inschrijving en de wedstrijd is er om 22:00 uur een feest met verschillende muziekoptredens. Op de Dag van de Vlag zelf zijn er twee optochten. De vijf uur durende dagtour gaat naar Banda Riba en start om 11 uur. Na de tour zijn er motorspelletjes op de Kleine Werf en om 20:00 uur is er nog een korte avondrit. Als ook die afgelopen is, is het weer tijd voor feest.

Zaterdag en zondag
Zaterdag wordt er wederom een tour gehouden. Deze ‘Sunsettour’ gaat richting Boca Sami en start om half vijf ‘s middags. Vanaf 21:00 uur kunnen spelletjesliefhebbers en dansfanaten hun hart ophalen tijdens de afterparty. Hiervoor dien je een toegangsprijs van tien gulden te betalen, dit is inclusief een drankje. Alle andere dagen zijn vrij toegankelijk. De laatste dag van de vierdaagse is zondag en ook dan staat er een mooie tocht op de agenda. Deze start om 11 uur en gaat richting Banda Bou. Om 17:00 uur vindt op de Kleine Werf de sluitingsceremonie plaats waarbij de prijzen en medailles worden uitgedeeld.

www.versgeperst.com