• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De leden van het Curaçaose jeugd symfonieorkest ‘Fundashon Orkesta Sinfóniko Hubenil Kòrsou’ (FOSHK) volgen elk jaar een uitwisselings-programma met buitenlandse orkesten om ervaringen uit te wisselen. Dit jaar is er bij de uitwisseling gekozen voor het St. Augustine Chamber Orchestra (SACO) uit Trinidad.

De leerlingen die meedoen met de uitwisseling zijn in de leeftijd van 10 tot en met 19 jaar. De twee orkesten maken samen muziek en wisselen ervaringen uit. Zaterdag 3 juli zullen 25 orkestleden van het FOSHK en 35 leden van SACO samen één groot orkest vormen en een prachtig benefietconcert verzorgen. 

Donaties
Muziekinstructeur Mario Sosa vertelt: “We verzorgen al zeven jaar concerten en uitwisselingen met het buitenland. We willen heel graag volgend jaar naar Trinidad, maar hier hebben we veel geld voor nodig. Afgelopen jaren hebben we aan ongeveer driehonderd jongeren muzieklessen gegeven, maar hier krijgen we geen subsidie voor en dus zijn we volledig afhankelijk van donaties. Om extra geld te vergaren, organiseren we nu een benefietconcert. Er zijn nog kaarten te koop bij Mensing’s Caminada voor 250 gulden per stuk.”  Het gala benefietconcert vindt zaterdag 3 juli om 19.30 uur plaats in het Hyatt hotel.


Fundashon Orkesta Sinfóniko Hubenil Kòrsou

1 reactie op “Jeugdorkest geeft benefietconcert”

 1. Misschien zouden jullie een uitwisseling in Nederland kunnen doen! En in Nederland benefietkonzerten kunnen geven! Verder Hebben wij in Nederland ook nog de Mondriaan Stichting die ook subsidie geven voor stichtingen! http://www.mondriaanfoundation.nl/
  Is een (international) Stimuleringsfonds!

  Ik ken ook wel iemand die op curacao al muziek projecten heeft gedaan en goed in het organiseren is van benefietkonzerten!

  Hoop dat het Benefizkonzert gisteren een succes was! In ieder geval moeten deze getalenteerde kinderen een kans krigen!

  Groetjes van Lydia