• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Uitgaan en dansen, hard sporten of gewoon lekker relaxen… Versgeperst.com is benieuwd wat jij dit weekend doet. We vragen het de 25-jarige Marsha Martha-Martis. Zij is huiswerkbegeleidster. 

“Ik ben een grote voetbalfan dus vrijdag ga ik overdag de laatste poulewedstrijden kijken. Aan het einde van de middag ga ik samen met mijn twee zussen naar de happy hour bij Moon. Eén zus woont in Nederland en is nu op vakantie hier, dus we doen gezellig veel dingen samen. Na de happy hour gaan we ergens lekker wat eten.”

Cursus
“Op zaterdag sta ik rond zeven uur ‘s ochtends op. Dan kijk ik samen met mijn tweejarige dochtertje Azaïra een Dora-dvd. Van 9 tot 12 uur volg ik een cursus bij ‘Bos di Hubentut’. De cursus duurt in totaal vier maanden, zaterdag is de voorlaatste keer. Als ik klaar ben met de hele cursus mag ik op basisscholen voorlichting geven over seksueel misbruik. We willen alle scholen bezoeken op het eiland, elke twee weken een andere basisschool. De leerlingen krijgen dan lessen en boeken om beter op de hoogte te zijn van seksualiteit. Na de cursus ga ik ‘s middags samen met de hele familie bij mijn ouders thuis eten. In de avond heb ik een kinderfeestje.”

Lekker lui
“Zondag sta ik ook vroeg op, maar ga ik lekker lui doen. Een beetje in huis rommelen en televisie kijken. Rond 18.00 uur ga ik even in Punda en Otrabanda ‘windowshoppen’. Ik hou eigenlijk niet van winkelen, maar als de zon onder is en het niet zo druk is in de stad, vind ik het wel leuk om te kijken wat er allemaal is. Als ik dan iets leuks zie dan ga ik een andere keer terug om het te halen. Mijn dochtertje kan lekker rustig door de straten lopen als de winkels dicht zijn. Meestal halen we op zondagavond ergens een ijsje en deze keer waarschijnlijk ook. Wat we gaan eten weet ik nog niet, maar ik denk gewoon thuis.”

www.versgeperst.com