• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Lust je graag haring? Ga dan vrijdagavond naar de haringparty in de grotten van Hato. “We gaan lekker haring eten, maar ook mensen met een andere smaak zijn van harte welkom om bijvoorbeeld een broodje stoba te eten”, vertelt Jan Rijnsburger, secretaris van de stichting Curaçao Haringparty.

Hans Vrolijk is oprichter van Curaçao Haringparty, maar vanwege persoonlijke omstandigheden is hij een tijdje geleden afgetreden als bestuurslid van de stichting. Rijnsburger is blij dat er na een aantal jaar stilte nu weer een haringparty wordt gehouden: “Hans Vrolijk heeft zich ruim twintig jaar lang belangenloos ingezet. Wij hebben daarom besloten om de oude haringparty nieuw leven in te blazen. Zijn kinderen treden in de voetsporen van hun pa, want zij zijn ook nauw betrokken bij de organisatie en dat is geweldig.”

‘Apart feestje’
“Het belooft een apart feestje te worden. De officiële opening is om 20.00 uur als minister-president Emily de Jongh-Elhage het eerste vaatje maatjesharing krijgt overhandigd. Daarna kan iedereen lekker aan de haring. Voor degenen die niet van haring houden zijn er allerlei andere lekkere dingen te verkrijgen, zoals een broodje stoba. Later op de avond is er een spectaculaire loterij waarbij onder andere vliegtickets naar Nederland of Jamaica en een BlackBerry te winnen zijn”, aldus Rijnsburger.

Fundraising
De party is bedoeld als fundraising en kent elke keer een ander goed doel. “Dit jaar hebben wij gekozen voor de stichting ‘Guiding Angels’ van Els van den Eshof. Dit is de enige organisatie op Curaçao die blindengeleidehonden opleidt en gratis beschikbaar stelt. Wij vinden dit zo’n sympatiek initiatief dat wij ons daarvoor vrijdag gaan inzetten. We geven nooit cash geld, maar zorgen bijvoorbeeld voor hondenvoer of betalen de dierenartsrekeningen. Zo weten we zeker dat het bij het bestemde doel terecht komt en gaan wij verantwoordelijk om met de donaties van mensen. We verwachten ongeveer 350 mensen, dus het wordt een gezellige party”, besluit de secretaris.

Kaartje kopen
Het feest is redelijk exclusief, want eigenlijk kun je alleen een kaartje krijgen als je wordt uitgenodigd door de Curaçao Haringparty of de Rotary Club. Maar mensen die er heel graag bij willen zijn, kunnen voor 100 gulden een kaartje bestellen op telefoonnummer 465 2004. Het kaartje is inclusief een lot voor de grote loterij. 

www.versgeperst.com