• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het grootste kinderfestival op Curaçao is woensdag weer begonnen. Thema van dit jaar is Multimedia & Nieuwe Media. Kinderen kunnen allerlei leuke activiteiten verwachten op het gebied van televisie, video, muziek, telefonie en internet.

Dit jaar wordt KidsCity voor de vierde keer georganiseerd door stichting Fundashon Orea pa Hubentut. Dit is een stichting die een brug slaat tussen de maatschappij en jongeren. De stichting organiseert allerlei activiteiten op dit gebied. Het kinderfestival is woensdag van start gegaan. De eerste drie dagen is het evenement geopend voor scholen, naschoolse opvang en andere organisaties. Zondag is iedereen welkom bij KidsCity in de International School. 

Activiteiten
Tijdens het festival zijn er allerlei optredens voor en door kinderen en kun je workshops volgen die met media te maken hebben. Je kunt bijvoorbeeld leren hoe je een radioprogramma maakt. Verder zijn er diverse stands met hapjes, drankjes en ijs te koop. Ook kun je je vermaken met spelletjes en shoppen. Er zijn veel organisaties die hun steentje bijdragen aan het festival. Zo komt Dina Veeris informatie geven over de kracht van kruiden, showt Jeroen Bijl van skateshop Splash samen met een aantal jongeren tips en trucs op het skateboard en staat de gele bibliobus klaar om lid te worden of mee te doen aan een quiz. 

Film
Eind november 2009 is er een educatieve kinderdocumentaire gemaakt. De film heet ‘De reporters en het Movietradermysterie’ en is gefilmd op Curaçao. De documentaire is woensdag tijdens de opening van KidsCity in première gegaan. Tijdens het festival kan de documentaire nog vaker bekeken worden. Voor meer informatie over KidsCity kun je contact opnemen met Fundashon Orea pa Hubentut op telefoonnummer 465 4210. 

www.versgeperst.com