• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Leven met een glutenvrij dieet is een uitdaging. Het dieet is moeilijk te volgen als je er niet veel over weet en daarom organiseerde De Autisme Association of Curacao (AAC) zaterdag een cursus  glutenvrij koken bij het Savaanhuis.

Mensen met een glutenallergie (coeliakie) mogen geen gluten binnenkrijgen, maar dit geldt ook voor mensen met ADHD en voor mensen die autistisch zijn. Samen met collega’s Lies Matheu en Anneke Raap organiseerde Leanne Meijer van AAC deze kookcursus voor het eerst.

Theoretisch gedeelte
“Vooral ouders hebben zich aangemeld om te leren hoe ze lekkere gerechten kunnen maken voor hun kind dat geen gluten mag hebben. Vaak vinden ze het lastig om te koken en vooral om te bedenken wat je nodig hebt voor een glutenvrij gerecht. De ochtend bestond uit een theoretisch gedeelte.  Een organisatie uit Venezuela die zich inzet voor de belangen van autistische mensen gaf uitleg over wat het inhoudt als iemand die niet tegen gluten kan, deze toch binnenkrijgt”, legt Meijer uit.

Veel informatie
De mede organisatrice is blij met de hoeveelheid deelnemers die zich hebben aangemeld voor de cursus: “Het zijn een stuk of twintig deelnemers. De meesten zijn ouders van kinderen die ADHD hebben of van autistische kinderen. Veel mensen weten niet waar ze heen moeten met vragen over een glutenallergie. Op zo’n dag als deze krijgen ze veel informatie waar ze ook echt iets aan hebben. ‘s Middags werden er kookdemonstraties gegeven en aan het einde van de cursus mochten de deelnemers natuurlijk een hapje proeven. Na de cursus kregen ze een cd mee met informatie en verschillende recepten.” Meijer gaf aan dat ze deze speciale cursus vaker willen organiseren.


4 reacties op “Cursus voor glutenvrij koken”

 1. Wanneer organiseren jullie weer een gluten vrije kook cursus?

 2. @ Ed Janssen. Stuur even een mailtje naar de Hollandse Bakkerij met je vraag.
  http://www.yellowpages-curacao.com/mail.php?customerID=1671

 3. beste Ed, Ik zie in ieder geval altijd bij de Centrum supermarkten glutenvrij brood en glutenvrije vleesproducten. Er zijn veel mensen hier die een glutenvrij dieet volgen, dus er moet vast wat zijn. Wat hier wel een probleem is, is dat je nooit weet wat een supermarkt heeft. Alles is afhankelijk van containerinvoer en dat kan soms even duren..

 4. Dit jaar gaan we naar Curacao op vakantie, maar vragen ons af of we op Curacao glutenvrij brood en afbakbroodjes kunnen kopen voor onze dochter?