• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ‘Go Skateboarding Day’ wordt elk jaar gehouden op 21 juni en over de hele wereld vinden er skateboardevenementen plaats. Ook Curaçao doet hier aan mee. Jeroen Bijl is eigenaar van skateshop en skatepark ‘Splash’ en heeft speciaal voor deze dag een loco-bus gehuurd om leuke skateplekken te bezoeken.

De internationale feestdag voor skateboarders wordt al jaren gehouden op 21 juni en is bedoeld om de sporters dichter bij elkaar te brengen. Jeroen Bijl viert het dit jaar een dag eerder, op zondag 20 juni: “Op maandagen kun je niet overal terecht om te skateboarden en bovendien moeten de kinderen naar school. Zondag organiseer ik net als voorgaande jaren een bustour over het eiland en maandag doe ik nog wel iets speciaals: een late nightskate en BBQ.”

Loco-bus

“De kinderen mogen van te voren aangeven op welke plekken zij graag nog eens willen skaten. Ik verzamel deze suggesties en stippel een handige route uit waar we met de loco-bus heen rijden. Ik neem cd’s vol harde rockmuziek mee, dus het belooft weer een groot feest te worden. Tijdens de bustocht rijden we naar bijzondere plaatsen toe en daar blijven we ongeveer een half uurtje. Vorig jaar waren we ook op Hato geweest, de kinderen mochten over de taxibaan rijden en langs alle kassa’s racen. Dat was echt super!”, vertelt Bijl enthousiast.

Officiële feestdag
Het kwam dit jaar handiger uit om de Go Skateboarding Day op zondag te houden, maar de eigenaar van Splash wil ook iets bijzonders doen op de officiële dag: “Maandag organiseer ik een late night skate die tot ongeveer 21:00 uur duurt. Ik stel het park gratis open voor iedereen en ’s avonds is er een BBQ. Ook kinderen die geen lid zijn van het park, maar wel kennis willen maken met de sport zijn van harte welkom. De ouders moeten dan alleen eenmalig een aansprakelijkheidsformulier invullen. Ik verhuur ook skateboards dus als kinderen er zelf geen eentje hebben, maar het wel eens willen proberen dan is dat mogelijk.”

Skatepark
Het skatepark is zes dagen per week geopend en Bijl vindt vrijdag over het algemeen de gezelligste dag. “Op een vrijdag zijn er gemiddeld dertig skateboarders aanwezig. Ik heb leden van zeven tot vijfendertig jaar en alle leeftijden daartussen. De sfeer onderling is super goed en er gebeuren weinig vervelende dingen. Ik ben zo gek als een deur en veel dingen kunnen en mogen, maar ik ben ook wel streng en dat weet iedereen. Regels zijn regels en daar moet iedereen zich aan houden en dat gebeurt over het algemeen ook heel goed. Ik ben een beetje de ‘skatevader’ van iedereen. Soms worden kinderen na schooltijd hier afgezet en blijven ze de hele dag. Ze kunnen in de winkel voor weinig eten en drinken kopen en lekker skateboarden met vrienden in het park.”

Mee touren? 
Als je niet bang bent aangelegd en redelijk kunt skateboarden, dan ben je van harte welkom om zondag mee te gaan met de bustour ter ere van de internationale skateboarddag. De bustocht start om 12:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Kosten zijn 30 gulden per persoon en je kunt je opgeven in de winkel aan de Fokkerweg 28D.  

Jeroen Bijl samen met zijn zoontje Gabriël

1 reactie op “Internationale feestdag voor skateboarders”

  1. He bro….wat een coole skate acties op het eiland!!!! Hopi great dat je dit allemaal organiseert. Het wordt zeker een vette skate dag.

    De volgende keer dat ik op Korsou ben, kom ik weer graag bij Splash langs…..

    hopi sunchies vanuit Amsterdam! Sas