• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vandaag is het de dag van ouderen. Zanger Ephrem J, bekend van de hit ‘Amor en la luna’, verzorgde een speciaal optreden. Hij ging drie verzorgingstehuizen langs waar hij de bewoners live toezong. Vervolgens trok hij de ontroerde mensen de dansvloer op.

“Op Curaçao merk ik altijd dat de mensen van mij houden, dat ik veel fans heb,” vertelt Ephrem J. enthousiast. “Daar ben ik ze heel dankbaar voor en daarom doe ik graag iets terug. Ik zie dat mijn optreden de mensen vandaag iets doet, dat maakt het voor mij ook bijzonder.” Ieder jaar is het op 1 oktober ‘Dia di hende grandi’, dag van de ouderen. Verzorgingstehuizen worden op deze dag versierd met slingers en ballonnen, de bewoners worden verwend met cadeautjes. Voor de bewoners van Huize Puerto Rico, Zuster Modester en Corsen maakt zanger Ephrem J. dit jaar extra bijzonder met zijn live optreden.

Zingen en dansen
”Het is fijn om hier vandaag te zijn”, zegt Ephrem J., terwijl hij de bewoners stuk voor stuk een zoen geeft ter begroeting. Vol verwachting wordt hij door de aanwezigen aangekeken, het valt dan ook stil wanneer hij begint te zingen. ‘Imaginabu un Amor’ is het nummer waarmee hij opent. Terwijl hij zingt, knuffelt hij een aantal toeschouwers die het allemaal even te veel wordt. A capella zingt hij ‘Amor en la luna’. De toeschouwers zingen mee, maar bij zingen blijft het niet. ‘El nacimiento del niño ramiro’ is zijn laatste nummer. Ephrem J. laat de bewoners het ritme van de salsa voelen. Stuk voor stuk krijgt hij ze de dansvloer op. Mensen die niet goed kunnen staan, willen geen muurbloempje zijn. Al leunend op twee stoelen bewegen ze mee op het ritme van de muziek.

Masha danki
”De bewoners verheugen zich al maanden op vandaag. Ze kennen de muziek van Ephrem J. en keken uit naar zijn komst”, vertelt Arthur E. Con, directeur van Fundashion Kas Popular. Deze stichting organiseert samen met de zusters van de tehuizen ‘Dia di hene grandi’. De dankbaarheid van de ouderen is daarom ook niet verassend. “Masha, masha, masha danki”, roepen de bewoners Ephrem J. toe. “Door dit moment, voelen wij ons speciaal.”

www.versgeperst.com