• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Speciaal voor de restauratie van de Emmakerk in Rio Canario is er zaterdag 5 juni een bazaar gehouden. Je kon er boeken, planten en huishoudelijke apparaten voor een prikkie kopen. De opbrengst van de bazaar wordt geheel besteed aan de restauratie. 

“In de ochtenduren waren er veel mensen aanwezig. Om 12.00 uur deelden we ook maaltijden uit. Mensen konden kiezen uit nasi, bami of roti. Dit trok veel publiek. ’s Middags was het rustiger, maar wel heel gezellig. Mensen bleven hangen om te kletsen en er werden veel contacten gelegd. Al met al was het best rustig, maar wel heel gezellig en zeker geslaagd”, vertelt Hans Vegh, predikant van de Emmakerk.

Rad van avontuur
De bazaar had ook een rad van avontuur. Hiermee konden de bezoekers een reis naar Bonaire winnen en een lunchbon van het restaurant in het Renaissance hotel. “Bezoekers konden eerst een lootje kopen voor drie gulden bij de kassa en daarna werd er aan het rad gedraaid. Ook konden mensen bonnen halen voor vijf of tien gulden, zodat ze bij de kraampjes met lootjes konden betalen. Zo hadden de mensen achter de kraam geen geld bij zich en hierdoor creëer je meer veiligheid”, vertelt predikant Vegh.

Eerste stap genomen
Het is nog niet precies bekend hoeveel geld de bazaar heeft opgebracht, maar de predikant denkt aan een bedrag tussen de 8000 en 10.000 gulden. “Dit hoorde ik in de wandelgangen. De financiële commissie is er nog mee bezig, dus het is even afwachten. We zijn blij met alles. De eerste stap is al genomen voor de restauratie. In totaal is er 88.000 gulden nodig om de kerk te herstellen, dus in de toekomst zullen er nog veel meer fundraisingactiviteiten komen.”

www.versgeperst.com