• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voor de derde keer organiseerde Museo Tula in samenwerking met andere organisaties zondag een expositie in Landhuis Knip. “We werken aan een bewustwordingsproces over het produceren van eigen voedsel”, vertelt Jeanne Henriquez, coördinator van Museo Tula.

Ongeveer 1500 mensen bezochten afgelopen zondag het evenement bij Landhuis Knip. Er waren kraampjes waar boeren hun voedsel verkochten en exposities, demonstraties en diverse sprekers vertelden de bezoekers hoe belangrijk het is om zelf voedsel te verbouwen, met name om te overleven in tijden van droogte. De expositie is de komende twee weken nog te bezoeken.

Museo Tula
Het Tula museum wil meer zijn dan alleen een museum. Elke maand wordt er een cultuurhistorische activiteit georganiseerd met elke keer een ander thema. En eens per jaar organiseert het musem een groot evenement zoals afgelopen zondag. Het thema was dit keer ‘Overleving in tijden van droogte’. Henriquez vertelt hierover: “Het doel is om mensen bewust te maken van het belang van het produceren van eigen voedsel. We zijn nu te afhankelijk van het buitenland. Tot het begin van de twintigste eeuw verbouwde bijna iedereen zijn of haar eigen voedsel, maar sinds de komst van de Shell is de landbouw hard achteruitgegaan.”

Slaventijd
Volgens Henriquez wordt de geschiedenis vaak negatief doorverteld, waardoor het teveel herinnert aan de slaventijd. “Dit is helemaal niet zo, we moeten juist lering trekken uit de geschiedenis en belangrijke dingen, zoals landbouw, direct toepassen in het heden. Wij willen laten zien dat de mensen vroeger heel intelligent waren ondanks de onderdrukking. Ook willen we de geschiedenis positief brengen en werken aan de duurzame ontwikkeling van de bevolking. We hebben zondag overlevingsstrategiën getoond in de droogteperiode die ons eiland kent. We zijn heel tevreden over het aantal bezoekers, want veel mensen willen extra informatie ontvangen en we hebben tips gekregen. Ik ben heel erg happy met het resultaat.”

www.versgeperst.com