• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Kids for coralsCURAÇAO – We kunnen trots zijn op de kinderen uit groep acht van de Joan Mauritsschool. Zij hebben zondag allemaal hun snorkelcertificaat behaald. Het snorkelproject wordt georganiseerd door Kids for corals.

Een bus vol met drukpratende kinderen is op weg naar Cas Abao Beach. Vandaag wordt getest of ze goed genoeg kunnen snorkelen om een certificaat te krijgen. Tijdens de reis maken ze samen nog de laatste opdrachten in hun boekjes. Daarin staan onder andere woordpuzzels en tekeningen. Ze moeten deze helemaal ingevuld hebben om hun certificaat te krijgen.

Blije gezichten
De snorkelcertificaten worden uitgereikt door Kids for corals. Per jaar geven zij leerlingen van tien scholen de kans om mee te doen. Harold Welvaart, coördinator van Kids voor corals vertelt: Dit project is voor de minderbedeelde kinderen, dus niet voor privéscholen. Het is leuk om hen een uitje te geven. Ze mogen gratis meedoen. Voor drinken, eten en snorkelspullen wordt gezorgd. De blije gezichten van de kinderen, dat is waar ik het voor doe!”

Vier lessen
Dit keer was de Joan Maurisschool aan de beurt. De vrijwilligers van Kids for corals geven de kinderen vier lessen. Hierin wordt ze de basisvaardigheden van het snorkelen bijgebracht. Daarna zijn ze klaar om hun diploma te behalen. Op strand aangekomen geeft Harold Welvaart instructies aan de kinderen. Aan hun gezichten is te zien dat ze staan te popelen om de zee in te gaan.

De test
De hele groep kinderen gaat tegelijk de zee in, in het bezit van een duikbril, snorkel en flippers. Zodra ze in de zee liggen hebben ze in een mum van tijd hun flippers aangetrokken en zijn ze aan het snorkelen. Er ligt inmiddels een vrijwilliger in zee klaar om te kijken of de kinderen een hoekduik kunnen maken. Als alle leerlingen daarmee klaar zijn, duiken ze op vijf meter diep een steen uit de zee. Trots houden de watertrappelende leerlingen hun handen omhoog waarin de stenen liggen.

Uitreiking
Als ze het water uitgaan, krijgen de leerlingen een drankje en een krentenbol. Iedereen heeft het certificaat behaald. Tijdens de uitreiking juichen en klappen de leerlingen hard voor elkaar. Ze zijn allemaal apetrots. Maar niet alleen zijzelf, maar ook Harold. Bij elke leerling vertelt hij een verhaaltje over de prestatie. Ook Arlène Balentina, het schoolhoofd, is blij. “Ik ben trots op de kinderen. Ze deden het erg goed tijdens de lessen. Ze pikten het snel op. Ik vind het erg leuk dat ze een leuk uitje hebben buiten de school.”

Kids for coralsIn de bus op weg naar Cas Abao Beach.

kids-for-corals-3Harold Welvaart reikt de snorkelcertificaten uit.


4 reacties op “Gefeliciteerd met je snorkelcertificaat!”

 1. we vinden het een mooi bericht jammer dat er niet meer kranten hier iets over schrijven. ben je er in januari weer bij met de krant, zullen het leuk vinden.

 2. Gefeliciteerd met dit bericht. Er gebeurt zoveel positiefs op ons eiland, maar daar hoor je amper iets van. Ga zo door.

 3. Excuses, we hebben het inmiddels aangepast.
  Namens de redactie.

 4. Naam van het schoolhoofd is Arlène Balentina.Leuk verhaal en mooie foto’s.