• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Uitgaan en dansen, hard sporten of gewoon lekker relaxen… Versgeperst.com is benieuwd wat jij dit weekend doet. We vragen het de 67-jarige Rita Burggraaf. Zij is hier samen met haar man voor drie weken op vakantie bij haar dochter en schoonzoon. 

“Ik ben net op het eiland aangekomen, dus ik doe vrijdag nog een beetje rustig aan om bij te komen van de lange reis. Mijn dochter en schoonzoon wonen hier en ik ben nu op vakantie om hen op te zoeken. In januari zijn we er ook al twee weken geweest en dat is toen zo goed bevallen, dat we besloten om nog een keer te komen. Ik vind Curaçao een prachtig eiland en uiteraard is het weer een groot voordeel. Vrijdagmiddag gaan we boodschappen doen en even bij het zwembad van het resort liggen. ‘s Avonds gaan we naar een folklorische dansshow in het Hilton.”

Bazaar
“Zaterdagochtend ga ik de bazaar in de Emmakerk bezoeken. Ik vind het heerlijk om rond te snuffelen op marktjes en zo leuke goedkope dingen te scoren. Daarna gaan we lekker rondlopen in het centrum van Willemstad en op een terrasje zitten bij de brug. In de avond gaan we eten bij Blues, dat schijnt een gezellige restaurant te zijn met live muziek en daar ben ik gek op. Het restaurant doet mee aan de Restaurantweek, dus we gaan er genieten van een driegangenmenu.”

Westpunt
“Op zondag gaan we al vroeg richting Westpunt om Shete Boka te bezoeken. Als we daar geweest zijn gaan we naar een mooi strandje, bijvoorbeeld Lagun of Grote Knip. Ik vind de stranden hier op Curaçao geweldig. Mijn man en schoonzoon houden erg van snorkelen en ik ga dan samen met mijn dochter zonnen en zwemmen. Ik vind het ook altijd leuk om mooie stenen en schelpen te zoeken. Na een paar uurtjes op het strand gaan we op de terugweg dineren bij Landhuis Daniel. Ik ben nog niet eerder in een landhuis geweest, dus dat is extra bijzonder.” 

www.versgeperst.com