• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ben je op zoek naar kleding, planten, boeken, huishoudelijke apparaten of meubels? Dan ben je zaterdag aan het juiste adres bij de Emmakerk in Rio Canario. De kerk houdt namelijk een grote bazaar voor jong en oud. De opbrengst wordt volledig besteed aan de restauratie van deze kerk.

Trijnie Meijer is lid van de bazaarcommissie en vertelt dat leden van de kerk al weken bezig zijn met het inzamelen van spullen voor de bazaar. “We kunnen van alles gebruiken dat verkocht gaat worden op de bazaar en we hebben al aardig wat verzameld. Een aantal winkels heeft goederen beschikbaar gesteld, dus ook voor nieuwe spullen kun je zaterdag bij ons terecht. We hebben nu een team van 86 vrijwilligers dat zich gaat inzetten om er een geweldige fair van te maken.”

Restauratie
Op 16 mei vierde de Emmakerk haar 70-jarige bestaan. Na al deze jaren is de kerk toe aan een restauratie en hier is veel geld voor nodig. “We hebben een aantal offertes laten maken voor de meest noodzakelijke reparaties. Deze offertes laten ons weten dat er 88.000 gulden nodig is om alles te herstellen. Dat is een heel groot bedrag en dat zullen we zaterdag niet allemaal bij elkaar krijgen, maar alles is meegenomen. Na de bazaar maken we de balans op en bekijken we met welke reparatie we gaan starten”, vertelt Meijer.

Bazaar
De bazaar vindt plaats van 10.00 tot 20.00 uur in en rond de tuin van de Emmakerk. Er komen veel kraampjes waar tweedehands en nieuwe spullen worden verkocht. De fair wordt opgevrolijkt met optredens van zangers en dansers, en je kunt de hele dag hapjes en drankjes kopen. Ook aan de kleintjes is gedacht. Zij kunnen zich laten schminken, genieten van een poppenkastvoorstelling of meedoen aan spelletjes. “Kortom, het belooft een gezellige dag te worden voor jong en oud”, besluit Meijer. 

www.versgeperst.com