• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het was vroeg dag voor de bezoekers van de jaarlijkse Feria Rotaria markt. Het Brionplein was al om 4.00 uur gevuld met marktfanaten. “Ze stonden allemaal al in de rij voor de ‘flea market’ die een paar uur later open zou gaan”, vertelt beveiliger Joey Pinedoe.

Volgens Pinedoe was de rij zeker 150 meter lang. “Ze stonden uren te wachten op het moment dat de flea market open ging. Weet je wat het is? Je hebt hier zoveel producten voor weinig geld. Heel logisch dat de mensen hier inslaan.” Organisator Rotary Club Curaçao (RCC) heeft wel bepaalde regels opgesteld voor deze markt. “Je mag een beperkt aantal artikelen kopen, bijvoorbeeld drie stuks shampoo per persoon. Maar als je het slim aanpakt en je komt met vijf familieleden, dan heb je toch weer een voorraad shampoo”, vervolgt Pinedoe.

Uitgeput naar huis
Twee bezoekers van de Feria Rotaria lieten weten dat ze om 5.00 uur bij het Brionplein waren. “We hebben twee volle tassen ingeslagen en nu gaan we lekker naar huis. Het is alweer vijf uur later, we zijn moe en het is warm. Het was zeker een geslaagde ochtend.”

Soepel verloop
Pieter van der Valk van RCC is zeer trots op het verloop van het evenement. “Omdat dit concept al twintig jaar bestaat, wilden we nog groter uitpakken. We hebben dus eigenlijk voor ieder wat wils. Ik heb niks te klagen, behalve dat het best warm is.”

www.versgeperst.com